PONOVO DRAMA U VEČITOM DERBIJU: Zvezda posle neizvesne završnice bolja od Partizana za vođstvo od 1:0!

FOTO: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 98:94 u prvoj utakmici finalne serije Superlige Srbije i na taj način stigli do prve pobede od ukupno tri, koliko je potrebno za šampionsku titulu.

Utakmica je otvorena „rafalnom paljbom“ pošto smo videli čak pet trojki Zvezde i jednu Partizana u prvom delu prve četvrtine i odmah je bilo jasno u kakvom će se ritmu igrati ovaj prvi duel.

Ubrzo je Zvezda postigla i svoju šestu trojku, Trinkijeri je morao da reaguje tajm autom kako bi te šuteve njegovi momci otežali. U tome je i uspeo, pošto su igrači Partizana zahvaljujući Jankoviću i Renfru uspeli da se vrate u igru.

Drugu četvrtinu počinjemo faulom Kej Sija Riversa nad Vanjom Marinkovićem pri šutu za tri poena, koji je iskoristio svoja bacanja i spustio razliku na 5 poena.

Posle 15 minuta košarke u „Pioniru“ Zvezda je dala samo jedan šut za dva poena, nekoliko slobodnih bacanja i sve ostalo su bili poeni posle šuta za tri poena.

Ponovo gosti uspevaju da vežu nekoliko dobrih situacija i da spuste razliku na tri poena, ali je Zvezdin šut ponovo došao do izražaja i došli do dvocifrene razlike pa se sa +8 u korist Zvezde otišlo na poluvreme.

Majkl Odžo je brutalno zakucao i posterizovao čak dva igrača Partizana koja su se našla u reketu u tom momentu, tako da smo veoma atraktivnim potezom počeli drugo poluvreme.

Tu negde sredinom trećeg kvartala, Nikola Janković dobija tehničku grešku, delovalo je kao da će Zvezda uspeti da se dodatno odlepi posle tih plus 10, ali je Markus Pejdž kaznio lošu Zvezdinu odbranu i pogodio novu trojku.

Za tren oka se istopila prednost Crvene zvezde sve zahvaljujući Markusu Pejdžu koji uspeo da pogodi dve vezane trojke i spusti prednost domaćih na 56:51.

Velika drama se stvorila pred kraj trećeg dela, Đorđe Gagić je čak pogođen nekim predmetom sa tribina, ali su se tenzije brzo smirile. Ovaj deo meča završen je trojkom Novice Veličkovića uz zvuk sirene za 73:68 u korist Zvezde.

U četvrtoj četvrtini je bilo mnogo varnica. Prvo je zbog protesta trener Partizana Andrea Trinkijeri dobio dve uzastopne tehničke greške i automatski je isključen. U momentu se razlika povećala pa je za tren oka od plus 3 razlika skočila na plus 8.

Ognjen Jaramaz je u narednom napadu posle prodora nezgodno pao i delovalo je da će biti neophodna lekarska pomoć, ipak je sa njim sve bilo u redu i nastavio je susret.

Herojski momenti Aleksa Renfra viđeni su u četvrtoj četvrtini. Uspeo je da veže 10 poena i da Partizan dovede do vođstva po prvi put na utakmici. Potom na scenu stupa Dejan Davidovac koji je uspeo da pogodi neke važne šuteve i Zvezdi donese novu nešto višu prednost.

Potom je Dobrić pogodio trojku iz ćoška, ali je Partizan odbio da se preda. Kapiten Novica Veličković i Markus Pejdž kreirali su novu dramu, a ta Pejdžova trojka pred sam kraj bila je ukupno 29. na utakmici. Ipak, domaćin je slavio rezultatom 98:94 i sada ima prednost od 1-0.

Davidovac i Renfro su imali po 20 poena i bili su najefikasniji pojednci u svojim redovima. Filip Čović i Novica Veličković su ih ispratili sa 18, odnosno 17 postignutih poena.

Naredni meč na programu je u sredu, a domaćin će biti ekipa Partizana.

Be the first to comment on "PONOVO DRAMA U VEČITOM DERBIJU: Zvezda posle neizvesne završnice bolja od Partizana za vođstvo od 1:0!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*