RAFA PONOVO KRALJ PARIZA: Nadal razbio Tima i osvojio Rolan Garos po 12. put!

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, odbranio je titulu na Rolan Garosu, pošto je u velikom finalu pobedio Dominika Tima – 6:3, 5:7, 6:1, 6:1

„Kralj šljake“ popravio je lični rekord u Parizu i dvanaesti put u karijeri osvojio je trofej namenjen najboljem na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Španski teniser do odbrane titule došao je pobedama nad Janikom Hanfmanom, Janikom Madenom, Davidom Gofanom, Huan Ignasio Londerom, Keijem Nišikorijem, Rodžerom Federerom i na kraju Dominikom Timom.

Nadalu je do dvanaeste titule na Rolan Garosu bilo potrebno nešto više od tri sata.

Obojica su odmah od starta krenuli sa sjajnim tenisom. Igrali su se odlični poeni, publika je uživala, a prvi brejk videli smo u petom gemu.

Austrijanac prvi je oduzeo servis Špancu, međutim „Bik s Maljorke“ uzvratio je ribrejkom u narednom gemu.

Dominik je zatim imao šansu da ponovo oduzme servis Rafi, ali se ovaj izvukao i u narednom gemu uradio ono što nije uspeo četvrti igrač sveta.

Nadal u savršenom trenutku pravi brejk i potom ga u narednom potvrđuje za 6:3 (1-0).

Drugi set bio je drugačiji od uvodnog. Teniseri su lako dobijali gemove, trajali su (gemovi) nekoliko minuta i ubrzo smo stigli do 5:5.

Brejk prilika nije bilo sve do dvanaestog gema, kada je Nadal servirao za ostanak u drugom setu i taj-brejk. Špancu je tada neočekivano pala koncetracija, Tim je to iskoristio i oduzeo mu servis za 7:5 i 1-1 u setovima.

Činilo se da ćemo gledati odličan tenis u nastavku, međutim desilo se nešto poptuno suprotno. U naredna dva seta postojao je samo jedan teniser. Igra Dominika Tima potpuno se raspala u drugom setu, koji je izgubio za nešto manje od 30 minuta (6:1).

Očekivalo se da Austrijanac podigne nivo igre u četvrtom periodu igre, ali to se nije desilo. Nadal istovetnim rezultatom dobija i četvrti set i tako dolazi do dvanaeste titule u Parizu (6:1).

Be the first to comment on "RAFA PONOVO KRALJ PARIZA: Nadal razbio Tima i osvojio Rolan Garos po 12. put!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*