NOVAK OSUO PALJBU PO ORGANIZATORIMA RG: Najgori uslovi u kojima sam igrao, to je bilo preživljavanje!

Nije uspeo Novak, finale Rolan Garosa i prilika za napad na drugu „šljakastu“ Grend Slem krunu moraće da sačeka za neko drugo vreme, a Srbin je nakon eliminacije u polufinalu od Dominika Tima sa prilično gorčine govorio o okolnostima u kojima je odigran meč.

Podsećamo, trajao je dva dana, prekidan tri puta – zbog vetra.

Upitan od srpskih novinara da pojasni određena taktička nadmudrivanja Tima i njega, i da li su bila iznuđena zbog uslova koji su vladali, Nole je odgovorio:

– Ne znam, pravo da ti kažem, šta je taktika na ovakvom terenu i uslovima kao što su bili danas i juče. To je preživljavanje, baciti jednu loptu više od protivnika u treren i pronaći način da osvojiš poen. Ovo je stvarno, ovo nisam doživeo u životu… Jesam jednom protiv Ferera, mislim da je bilo polufinale US Opena, izgubio sam tad prvi set i onda su prekinuli i odložili za sutradan. Ali, ovakvi uslovi, ovako nešto nisam doživeo nikad na šljaci.

Nije propustio Đoković da čestita Timu, naravno, to je Novak, veliki i u pobedi i u porazu.

– Čestitke Timu koji je uspeo da ostane psihički snažan, tvrd i stabilan, kada je bilo potrebno on je ubacio loptu onako kako je trebalo u teren, sa puno rotacije i spina. Poslednji gem imao sam nekoliko prednosti, ali sam izgubio meč. Ubacivao sam stalno prve servise, on je nekako vraćao sa dubokim spinom i rotacijom, izbacivao me potpuno sa terena. Prosto, sa te strane sa koje je igrao poslednji gem, minimum je tri puta lakše nego na drugoj strani, videli ste da je devedeset posto brejkova došlo na toj strani.

Ima za čim da žali Nole, bio je u nokdaunu, pridigao se, uzvratio udarac, ali…

– Bio sam blizu uzimajući u obzir da sam bio u zaostatku čitav meč, uspeo sam da se vratim. Posle prvog prekida sam igrao dobro, nažalost posle drugog sam imao nekoliko grešaka u ključnim trenucima, on je uzeo brejk, završio sa vinerom – svaka čast.

Uslovi za igru su bila i top tema na konferenciji. Novak je zamerio na organizaciji mečeva, zbog toga što su igrani uprkos jakom vetru, otud i pitanje da li postoji striktna procedura u slučaju takvih vremenskih uslova,. ili se samo kad je kiša „svira“ prekid.

– Zavisi,… Ako je u pitanju kiša, pljusak, logično je da se zatvara i da se meč prekida, jer ne žele da škode terenu. Što se tiče vetra, nema preciznih pravila. Dok god neki objekat, predmet, ne uleti na teren i ne postane opasno po igrače, onda se igra. Prvi ili drugi gem, mislim, juče, uleteo je kišobran, zamalo je povredio čoveka na tribinama, bio je od mene na tri metra. Nisam znao da je kišobran bezopasan u tim uslovima.

Poentirao je potom Nole, pogodio suštinu problema – iza svega stoji veliki novac!

– Morate da uzmete u obzir veličinu turnira. Za njih je odlaganje jednog meča ogroman trošak. Tu ima mnogo više biznisa nego sporta i onoga što žele igrači i što je dobro za sport, za samu igru. To, očito, nije prioritet samo u tenisu, nego i u svim tim nekim komercijalnim sportovima. Mnogo se više pažnje usmerava na vrednost karte, a ne kako se igrači osećaju na terenu. Ali dobro, to je tako kako jeste. Ja to prihvatam, moram da prihvatim, deo sam sporta koji volim, igram ga na profesionalnom nivou, takmičim se i nije mi ni prvi ni poslednji put, kao ni nekom drugom igraču.

1 Comment on "NOVAK OSUO PALJBU PO ORGANIZATORIMA RG: Najgori uslovi u kojima sam igrao, to je bilo preživljavanje!"

  1. IMA ISTINE U OVOME STO NOVAK PRICA, ALI JE TAKODJE TACNO DA JE PO PRVI PUT ZAKAZALA NJEGOVA TIPICNA VRLINA DA IGRA NAJBOLJE KAD JE NAJTEZE.KAD JE NAPRIMER VRATIO BREJK U ZADNJEM SETU DA NIJE POGRESIO U DVA ZADNJA SERVISA, BILA BI TO NJEGOVA NAJVECA POBEDA NAD NEVREMENOM, ORGANIZATORIMA I PROTIVNIKOM KOJI JE IGRAO IZVANREDNO.TAKO SE UKLOPIO U PO REZULTATIMA NAJGORU SRPSKU SPORTSKU NEDELJU RACUNAJUCI TU I FUDBAL I ODBOJKU I JOS MNOGO STO STA.IPAK UVEREN SAM DA JE NOVAK KAD IGRA U SVOM OCEKIVANOM IZDANJU NAJVECI IGRAC SVIH VREMENA, I IMA PRAVO DA IZGUBI JER JE TO LOGIKA SPORTA..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*