NOVAK IGRA TENIS IZ SNOVA: Đokovićeva lekcija Zverevu za polufinale RG!

Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pošto je u četvrtfinalnom okršaju savladao Aleksandra Zvereva rezultatom 7:5, 6:2,6:2.

Oba tenisera su od starta meča igrala odmereno i sigurno, prema prvim trenucima četvrtfinala Rolan Garosa ništa nije naslućivalo ovako ubedljiv ishod meča, ali daleko od toga da nije bilo zanimljivo.

Gledali smo sjajan tenis na „Filip Šatrijeu“. Mnogi su apostrofirali Novakovu fizičku spremnost i titulu favorita, čime se Zverev nije mogao pohvaliti.

Ali, mladi Nemac je sigurno imao motiv više, dobro je ušao u meč i prvi stigao do brejka u 9. gemu. Međutim, čim je Novak uvukao mladog Nemca u duže razmene, peti reket svetaviše  nije imao šanse, Novak je ekspresno vratio brejk.

Od tog trenutka meč kreće u pravom smeru za srpskog asa, Nemac je bio nervozan i svestan da je jeftino prodao brejk iz prvog seta.

Đoković je furiozno ušao u drugi set osvojio je gem sa nulom, a onda napravio brejk, od tog trenutka je bilo jasno da je Nemac još uvek nije spreman za velike stvari. Uspeo je Zverev još dvaput da pripreti na Novakov servis, ali njegova hladnokrvnost i pribranost u tim trenucima ga čine najboljim teniserom sveta.

Zverev nije mogao da se nosi sa pritiskom, prvi set je završio sa duplom servis greškom, a drugi sa dve duple greške, stradao je i reket, ali nije imao snage za preokret.

Uzalud je Nemac dobijao podršku iz lože, parirao je Novaku samo do 6. gema i onda položio oružje. Novakova rutina za polufinale Rolan Garosa, bez izgubljenog seta, impozantno!

Be the first to comment on "NOVAK IGRA TENIS IZ SNOVA: Đokovićeva lekcija Zverevu za polufinale RG!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*