BRAVO LAVICE: Ubedljiva pobeda srpskih odbojkašica u Ligi nacija!

Odbojkašice Srbije ostvarile su četvrtu pobedu u Ligi nacija, pošto su na turniru u Kortrajku savladale Poljsku sa 3:0. Po setovima je bilo 27:25, 25:21 i 25:20.

Srpski tim je sa klupe predvodio Branko Kovačević, pomoćnik Zorana Terzića, pošto je selektor Terzić ostao u Beogradu, gde radi sa odbojkašicama koje nisu otputovale u Belgiju.

Poljska je pretrpela treći poraz u elitnom takmičenju i sada ima skor 5-2. Srbija sada ima četiri pobede i tri poraza.

Prvi set doneo je mnogo uzbuđenja, viđen je pravi egal u Kortrajku, a koncentrisanije u velikoj borbi u kojoj se vođstvo stalno smenjivalo ostale su odbojkašice Srbije i sa 27:25 završile prvi set.

Drugi deo igre doneo je sličnu situaciju, ali je Srbija ranije napravila značajniju prednost i već na 23:19 nagovestila rasterećeniji kraj seta, u odnosu na prvi.

Ni u poslednjem delu igre se Poljska nije predavala, propisno su Poljakinje namučile srpski tim, ali je Srbija uspela da slomi otpor protivnica i stigne do trijumfa maksimalnim rezultatom.

Najbolja u srpskom timu bila je Katarina Lazović sa 18 osvojenih poena. Jelena Blagojević je postigla 14, dok je Ana Bjelica poentirala 12 puta.

U poraženom sastavu je najbolja bila Malvina Smarzek sa 19 poena, a pratila ju je Natalija Merdžuk sa 11.

Naredni meč Srbija igra protiv Rusije, u sredu od 17 časova i 15 minuta.

Be the first to comment on "BRAVO LAVICE: Ubedljiva pobeda srpskih odbojkašica u Ligi nacija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*