MADRID IM DONEO SREĆU: Liverpul šampion Evrope uz kontroverznu odluku sudije Skomine!

Liverpul je novi šampion Evrope! U velikom finalu savladali su Totenhem sa 2:0 golovima Mohameda Salaha sa bele tačke posle samo 108 sekundi igre i Divoka Origija u finišu meča. Klubu sa „Enfilda“ ovo je šesti trofej prvaka Evrope u istoriji – prvi posle 14 godina.

Prepun stadion „Vanda Metropolitano“ u Madridu prisustvovao je šampionskoj tituli Liverpula. Prekinuta je dominacija Real Madrida, a „Redsi“ su nakon dva vezana poraza u finalima stigli do „ušatog pehara“.

Loptu je uzeo Mohamed Salah i rutinski savladao Huga Ljorisa za 1:0. Jirgen Klop nije mogao da poželi bolji početak utakmice.

Fudbaleri Totenhema malo su se oslobodili nakon rano primljenog gola, pa su stvorili nekoliko opasnih poluprilika na protivničkoj polovini. Sisoko i Eriksen oprobali su udarce, ali je lopta u oba slučaja otišla visoko iznad gola.

Glavni problem za izabranike Maurisija Poketina bio je taj čuveni Klopov visoki presing, kojim su brzo i lako osvajali lopte ili terali protivnika na greške. Generalno, prvo poluvreme bilo je poprilično slabo i svakako ispod očekivanja velikog finala Lige šampiona. Pored gola iz 2. minuta, najzanimljiviji detalj dogodio se u 18. minutu, kada je jedna plavuša utrčala na teren u kupaćem kostimu i na kratko prekinula utakmicu.

Već početkom drugog poluvremena igrači Totenhema zaigrali su agresivnije, ali to nije donelo ništa konkretno. Liverpul se koncentrisao na branjenje svog gola, a Klop je u 58. minutu napravio zanimljivu promenu, pošto je ubacio Divoka Origija umesto Roberta Firmina, koji je bio vidno nezadovoljan tom odlukom.

„Redsi“ su imali ogromnu priliku da dupliraju prednost kada je Džejms Milner šutirao sa ivice kaznenog prostora, međutim, nije bilo sreće, pošto je lopta prošla samo nekoliko centimetara pored desne stative golmana Ljorisa.

Totenhem je tokom čitave utakmice imao znatno veći posed lopte, ali ništa konkretno nisu uspeli da proizvedu iz toga. Tek u poslednjih 15 minuta počeli su da ozbiljnije prete Bekerovom golu, vezali su nekoliko udaraca u okvir gola, ali je Brazilac bio maksimalno siguran prilikom svih intervencija.

Poketino je pokušao sa svojim džokerom da promeni tok utakmice. Ubacio je iskusnog napdača Fernanda Ljorentea, umesto Delea Alija, a ideja je bila da Španac donese prednost u vazdušnim duelima. To baš i nije prošlo s obzirom da je odbrana Liverpula na ovom susretu bila izuzetna.

Da će Liverpul osvojiti titulu bilo je jasno u 86. minutu, kada je Origi, kojeg je Klop uveo umesto Firmina, postigao prelep pogodak sa ivice kaznenog prostora. Uputio je snažan udarac koji je išao po zemlji, a Ljoris nije uspeo da zaustavi šut Belgijanca.

U tim trenucima samo se čekalo da Damir Skomina odsvira kraj meča, što je i učinio nakon pet minuta sudijske nadoknade, pa je nakon poslednjeg zvižduka arbitra iz Slovenije slavlje navijača, igrača i stručnog štaba Liverpula zvanično moglo da počne. Postali su šampioni Evrope, po šesti put u svojoj istoriji i tako su nakon dva vezana izgubljena finala konačno stigli do trofeja posle 14 godina čekanja!

Be the first to comment on "MADRID IM DONEO SREĆU: Liverpul šampion Evrope uz kontroverznu odluku sudije Skomine!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*