SREĆA NA STRANI NIŠIKORIJA: Laslo Đere posle epske borbe u pet setova poražen od Japanca!

FOTO: EPA

Japanski teniser Kei Nišikori savladao je Lasla Đerea nakon velike borbe rezultatom 3:2 (6:4, 6:7, 6:3, 4:6, 8:6), što mu je donelo plasman u osminu finala.

Spektakularan meč na pariskoj šljaci priredili su nam Đere, momak iz Sente i Nišikori, momak sa japanskog ostrva Honšu. Susret koji je trajao četiri i po sata rešen je tek u petom setu uz mnogo drame.

Japanac je prvi ispustio servis gem u uvodnom setu, međutim odmah u narednom, oduzeo je servis Đereu i tako praktično vratio stvari na početak. Deseti gem bio je presudni, pošto je Nišikori uspeo da stigne do brejk lopte (ujedno i set lopte), koju je odmah iskoristio i potvrdio osvajanje prvog seta rezultatom 6:4 za 38 minuta igre.

Vrlo brzo je sedmi teniser sveta napravio brejk i u drugom setu, te je poveo sa 4:1. Činilo se tada da nivo igre Srbina polako opada, međutim, uspeo je da poveže nekoliko vrhunskih poena, uzvrati brejk i stigne do 4:4. Do kraja seta obojica su bila sigurna na svoj servis, pa se ušlo u taj-brejk. U tom delu igre čak 7 poena osvojili su igrači koji nisu servirali, a tu se bolje snašao Đere, koji u nedelju puni 24 godine.

Izjednačenje u setovima na 1:1, pa nova sjajna igra Nišikorija u trećem setu. Dva puta je oduzeo servis rivalu i manje-više rutinski dobio taj deo igre sa 6:3. Nije dozvolio Laslu da dođe do brejk lopte za 40 minuta, koliko je trajao set.

Mentalna snaga srpskog igrača ponovo je došla do izražaja u četvrtom setu, kada je uspeo da napravi dva vezana brejka. Čuvao je prednost, uz mnogo poteškoća i spašenih brejk prilika. Sve je izdržao i uspeo da izjednači na 2:2 u setovima.

Ušlo se u odlučujući peti set u kojem je Đere imao start kao iz snova. Poveo je sa 3:0 uz čak dva brejka prednosti. Pogodio je nekoliko nestvarnih vinera i potpuno osvojio srca publike, koja je tokom celog meča pružala glasnu podršku obojici igrača. Vratio se Nišikori vrlo brzo – napravio dva ribrejka i poveo sa 5:4 u gemovima. Dva puta je Đere servirao za opstanak u meču, prvi put je uspeo da se izvuče, ali ne i drugi. Japanac je stigao do meč lopte na Laslov servis, a iskoristio je tako što je Srbin izbacio loptu u aut.

U narednom kolu Nišikori će igrati protiv Benoe Pera, francuskog tenisera koji je trenutno 38. igrač na ATP listi. Biće to njihov deveti međusobni susret, a Japanac vodi sa 6:2 u pobedama.

Be the first to comment on "SREĆA NA STRANI NIŠIKORIJA: Laslo Đere posle epske borbe u pet setova poražen od Japanca!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*