KAKVA VEST: Partizan najveći kandidat za vajld kartu Evrolige!

Košarkaški klub Partizan je, prema najnovijim informacijama, jako blizu povratka u Evroligu, posle petogodišnje pauze.

Brojni poznati košarkaški novinari naveli su da je Partizan ozbiljan kandidat za specijalnu pozivnicu koju će Evroliga ove Crno-beli nisu uspeli da izbore plasman u EL preko ABA lige, pošto ih je u polufinalu regionalnog takmičenja izbacila Crvena zvezda.

Već je opšte poznata priča da je Partizan aplicirao za popularni „vajld kard“, što je u nekoliko navrata isticao predsednik kluba Ostoja Mijailović, a sada postoje informacije da su crno-beli jedni od glavnih kandidata.

Kako stvari stoje, jedan od kandidata je i ovosezonski član elitnog takmičenja, podgorička Budućnost.

„Ispitao sam brojne izvore oko ‘vajld karda’ Evrolige. Izgleda da su kandidati Partizan, Budućnost, Ritas, Uniks, Lokomtiva (možda i Zenit), Alba (ukoliko ne uđu u finale Nemačke lige) i Darušafaka. Ono što sam saznao je da Partizan ima odlične šanse da se vrati u Evroligu“, napisao je na Tviteru dobro obavešteni litvanski novinar Donatas Urbonas.

Tokom spekulacija o mogućnosti Partizanovog povratka u Evroligu mnogi su ocenili da beogradski velikan ima male šanse u poređenju sa ostalim značajno bogatijim evropskim klubovima, pogotovo onim koji dolaze iz Nemačke i Rusije.

Reporter renomiranog košarkaškog portala Sportanda Orazio Kauči potvrdio je informaciju litvanskog kolege, ali i otišao korak dalje.

„Mogu to da potvrdim. Kao što sam ranije najavio, Partizan je glavni kandidat ‘vajld kard’ Evrolige“, napisao je on.

Višestruki prvak Srbije je poslednji put nastupio u Evroligi sezone 2013/14, kada je prošao u Top 16 fazu, ali tu završio takmičenje, kao pretposlednji grupi od osam timova. dodeliti jednom timu.

Be the first to comment on "KAKVA VEST: Partizan najveći kandidat za vajld kartu Evrolige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*