UMALO OD GOTOVOG NAPRAVIO VERESIJU: Krajinović se kockao, ali je na kraju uspeo da pobedi i ode u treće kolo!

Prvo kolo pet setova, drugo kolo pet setova. Ali, makar je Filip Krajinović iz oba maratonska meča izašao kao pobednik. Srpski teniser se probio u treće kolo Rolan Garosa, međutim, do trijumfa je došao daleko teže nego što se očekivalo. Pogotovo kada je poveo sa 2:0 u setovima. Ipak, Roberto Karbales Baena nije zamahao belom zastavom, dodao je gas i odveo meč u peti set, iz kojeg je srpski as izašao kao konačni pobednik posle četiri sata i 17 minuta igre – 6:4, 6:4, 6:7, 3:6, 8:6.

Biće vatre i u trećem kolu, jer Filipa Krajinovića čeka Stefanos Cicipas, mladi Grk koji je jedan od najboljih tenisera na svetu trenutno, sa sjajnim rezultatima na mastersima u Madridu i Rimu.

Da bi mogao da se odupre Cicipasu, moraće Krajinović mnogo bolje nego protiv Tijafoa u prvom i Baene u drugom kolu. Umesto gotovog, Filip je danas umalo napravio veresiju, umalo izvršio tenisko samoubistvo na terenu.

Imao je srpski teniser 2:0 u setovima, prednost brejka u trećem (3:1) i od tog momenta sve se odjednom okrenulo. Krajinović je stao, Španac osetio da je došlo njegovih pet minuta. Vratio je brejk, dobio taj-brejk, pa onda i četvrti set. Ponovo maraton!

I u petom je Filip imao brejk prednosti, vodio je 3:1, držao to vođstvo sve do 5:4 kada je servirao za meč.

Od tog momenta nastaje ludnica na terenu. Pet uzastopnih brejkova! Dakle, dva puta je Krajinović servirao za pobedu i dva puta ispustio tu šansu. I još dva puta oduzimao servis protivniku.

Na 7:6 najzad je srpski teniser pronašao pravi put i dobio meč. Postao je time drugi naš igrač, uz Lasla Đerea, koji se probio do treće runde. Čekamo da im se pridruže Novak Đoković i Dušan Lajović.

Be the first to comment on "UMALO OD GOTOVOG NAPRAVIO VERESIJU: Krajinović se kockao, ali je na kraju uspeo da pobedi i ode u treće kolo!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*