DUCI SE IGRAO SA BRAZILCEM: Lajović ubedljivom pobedom do drugog kola RG!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa. On je na startu takmičenja savladao Tijaga Monteira iz Brazila sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

Ovo je bio njihov četvrti međusboni duel i treća pobeda Lajovića.

Duci će u drugom kolu igrati protiv Francuza Benšetrija.

„Duci“ je nervozno ušao u meč, što je Monteiro znao da iskoristi. Brazilac poveo je sa 2:0 u prvom setu, ali se onda Lajović probudio i dobio šest od narednih sedam gemova.

Srpski teniser prvi period igre dobija sa 6:3. Odličnu igru s kraja prvog seta, Lajović je preneo u drugi. Svaki udarac je funkcionisao u njegovoj igri i ubrzo je došao do novog brejka.

Ipak, krajem seta je Dušan malo popustio, a na njegovu sreću Monteiro to nije iskoristio. Više puta je imao šansu za brejk, ali je Lajović uvek uspeo da se izvuče i da na kraju dobije set sa 6:4.

U trećem setu viđena je najveća borba. Lajović je u drugom gemu propustio dve brejk lopte. To su ujedno bile i jedine brejk šanse sve do devetog gema. Duci je u najboljem mogućem trenutku oduzeo servis Brazilcu i poveo sa 5:4. Lajović je servirao za prolaz u naredno kolo, izgubio je samo jedan poen i na kraju zasluženo stigao do pobede.

Be the first to comment on "DUCI SE IGRAO SA BRAZILCEM: Lajović ubedljivom pobedom do drugog kola RG!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*