CRNO-BELI NAVIJAJU ZA TOBDŽIJE: Evo zašto je pobeda Arsenala u finalu LE dobra za Partizan!

Treba pravo malo čudo da se dogodi da klub iz Humske ne bude povlašćen u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Naravno, ukoliko izabranici Save Miloševića dođu do te faze.

Osvajanjem Kupa Srbije Partizan je obezbedio početak kvalifikacija od drugog kola gde će definitivno biti među povlašćenim ekipama, kao i u trećem. To još uvek nije sasvim sigurno i za poslednje, odlučujuće kolo gde se još uvek čeka nekoliko raspleta.

Prvi i najbitiniji jeste finale Lige Evrope. Ukoliko Arsenal pobedi, crno-beli su sigurno povlašćeni, a ukoliko pobednik bude bio Čelsi, moraće da isprati dešavanja u još tri lige.

U Austriji se igra baraž za plasamn u kvalifikacije za Ligu Evrope, Šturm u finalu čeka pobednika duela Rapid – Matersburg. Po crno-bele ne bi valjalo jedino da od ove tri ekipe plasman izbori Šturm.

Ostala dva ishoda neće stići sa terena, već iz UEFA. Prvenstveno iz Belgije koju ove sezone tresu skandali o nameštanju utakmica, pa tako Mehelen još uvek nije siguran da će igrati kvalifikacije koje je obezbedio. Ukoliko taj tim pretrpi sankcije od UEFA, u njih će otići Gent koji ima bolji koeficijent od Partizana.

Još jedno mesto niže, odnosno u nepovlašćeni deo žreba crno-bele bi mogli da pošalju Turci. Ovoga puta UEFA bi mogla da reaguje zbog finansijskog fer pleja u slučaju Trabzona i isključi ga iz kvalifikacija. Mesto bi onda pripalo Fenerbahčeu koji bi takođe bio ispred Partizana na listi.

Dakle, ukoliko Arsenal osvoji Ligu Evrope, crno-beli će biti povlašćeni na poslednjoj prepreci pred grupnu fazu tog takmičenja, a ako bude slavio Čelsi, moraće da se poklope mnoge kockice da ipak ne bude. Takođe, u najgorem slučaju Partizan će biti drugi ispod crte, te bi ispadanjem dva povlašćena tima u prvom i drugom kolu kvalifikacije klub iz Humske opet bio na strani nosilaca.

Be the first to comment on "CRNO-BELI NAVIJAJU ZA TOBDŽIJE: Evo zašto je pobeda Arsenala u finalu LE dobra za Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*