NOVAK BAŠ VOLI DRAME: Đoković uspeo da slomi Švarcmana i ode u finale Rima!

Tanjug/AP

Dijego Švarcman spada u one “dosadne” protivnike, ali je Novak Đoković uspeo da izađe sa njim u polufinalu Mastersa u Rimu i da tako zakaže sudar s Rafaelom Nadalom u borbi za titulu! Naš teniser je slavio sa 2:1 (6:3, 6:7, 6:3). Nije bilo nimalo lako, ali je Đoković uspeo da preskoči ovu nezgodnu prepreku. Ne toliko visoku, ali neprijatnu svakako. Švarcman svakako nije slučajno došao do polufinala i to je pokazao. Doveo je Đokovića do ivice, ali je srpski teniser nekako pronašao snage i uspeo da se izvuče. Kakogod, teško da će stići da se odmori do kraja za finale s Rafaelom Nadalom.

Juče je Novak imao posla sa kršnim Argentincem Del Potrom, a večeras sa niskim, poput Atomskog mrava dinamičnim i nezgodnim. Švarcman je veoma eksplozivan igrač, sve vraća, brz je i jako je nezgodan. Dosadan je poput „svraba“, što bi se reklo.

Mučio je u prvom poluvremenu Đokovića, ali je Novak malo po malo lomio otpor Argentinca sve dok ga nije sasvim salomio. Jedan brejk, u osmom gemu, bio je dovoljan Đokoviću da dobije prvi set i skine dosta tereta sa svojih pleća.

Švarcman je svakako u meč ušao daleko odmorniji u odnosu na Novaka koji je igrao do iza ponoći, a taj efekat je bio prisutan u drugom setu kada se omaleni Argentinac oslobodio i počeo da udara slobodnije lopticu što se odmah odrazilo na rezultatu. Argentincu je ovo bio meč karijere, pa je bilo logično da će otežati sjajnom Đokoviću koliko može. Dopustio je Novak protivniku brejk, potom uspeo odmah u narednom da vrati ribrejkom, ali je Švarcman ponovo napravio brejk i poveo sa 5:3. I kada je trebalo da osvoji set, malo se uplašio, malo nije imao sreće, malo je Đoković digao ritam i uspeo je da se izvuče i prolongira drugi set. Ušlo se u taj-brejk najviše zbog dobrih drop-šotova, tu se igralo poen za poen, a Švarcman je uspeo da dobije i izjednači na 1:1 u setovima.

To je bila najava trećeg seta u kome se sve rešavalo.

Kakva je to bila borba, Novak je u jednom momentu ostao praktično bez snage kod udaraca, ali je u šestom gemu uspeo da napravi brejk i povede  sa 4:2. Došao je Novak u situaciju da uopšte ne ide na drop-šotove Švarcmana što su bili jasni signali da je preumoran. I takav je uspeo da izvuče maksimum i prođe u finale. Vrlo bitan je bio jedan bekhend koji je pao na liniju Švarcmana.

Biće to deveto finale Novaka u Rimu, ukupno će se boriti za petu titulu na Mastersu u glavnom gradu Italije. I biće to nastavak njegovog velikog rivaliteta sa Rafom Nadalom. Pravi uvod za Rolan Garos. Ne može bolji biti…

Be the first to comment on "NOVAK BAŠ VOLI DRAME: Đoković uspeo da slomi Švarcmana i ode u finale Rima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*