NOVAK EKSPRES: Đoković lagano savladao Šapovalova, novi meč za nekoliko sati!

Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Rimu. Srbin je u svom prvom meču na Foro Italiku ove sezone savladao Denisa Šapovalova sa 6:1, 6:3.

Bila je to šesta pobeda u nizu Đokovića, koji je prošle nedelje osvojio titulu na mastersu u Madridu. Srbin je i drugi put savladao Šapovalova u njihovom drugom meču.

Najbolji teniser sveta je odlično servirao – osvojio je čak 88 odsto poena kada je ubacivao prvi servis. S druge strane Kanađanin nije bio na svom nivou, suviše je grešio pa nije imao nikakve šanse protiv Đokovića.

Srbin će kasnije igrati meč trećeg kola protiv boljeg iz duela Čekinato – Kolšrajber.

Đokoviću je prvi servis donosio lake poene, zahvaljujući kojim je rutinski došao do prvog gema.

Iako je Šapovalov imao problema pri servisu, uspeo je da izjednači na 1:1.

U nastavku se za sve pitao Đoković. Diktirao je Srbin ritam sa osnovne linije, slao je duboke lopte sa kojima mlađani Kanađanin nije mogao da se izbori. Grešio je više nego što je želeo Šapovalov, pa je posle nadletanja aviona, pretrpeo prvi brejk – 3:1.

Delovao je indisponirano u nastavku 22. igrač na planeti, pa je bez mnogo problema Đoković osvajao poene. Napravio je još jedan brejk u šestom gemu, da bi bez izgubljenog poena na svoj servis došao do prvog seta.

Agresivno je krenuo Šapovalov u nastavku, ali je u silnoj želji napravio nekoliko grešaka, pa je Đoković imao dve brejk lopte. Ipak, uspeo je da se izviče Kanađanin iz neprijatne situacije, bolje je pokrivao teren, pa se izborio za gem.

Brzo je Novak izjednačio na 1:1, pošto ga je ‘slušao’ prvi servis.

Koristio je Srbin sve svoje prednosti kada je ponovo došao do tri vezane brejk lopte. Ipak, olako je propuštao šanse, dozvoljavao je Denisu da se vrati u igru. Na kraju je Kanađanin uspeo da spase i četvrtu brejk šansu i osvoji gem.

Posle dva sigurna servis gema obojice tenisera, Đoković je ponovo zapretio u sedmom gemu. Iako je Šapovalov imao inicijativu od početka, pokazao je srpski teniser u završnici da mu se ne zadržava na terenu. Podigao je nivo igre, te iskoristio drugu brejk loptu, osmu u ovom gemu.

Potom je rutinski došao do pobede.

 

Be the first to comment on "NOVAK EKSPRES: Đoković lagano savladao Šapovalova, novi meč za nekoliko sati!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*