VEČITI DERBI ZA TROFEJ KUPA: Tošić utišao Niš i odveo Partizan u novo finale!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, gde će igrati sa Crvenom zvezdom 23. maja.

Crno-beli su remizirali sa Radničkim 1:1 u Nišu, te su zahvaljujući minimalnoj pobedi u prvom meču u Humskoj izborili šansu da brane trofej.

Posle 75 minuta lošeg fudbala i rovovske borbe između dva kaznena prostora, Radnički dolazi do vođstva preko iskusnog Saše Pavlovića.

Međutim, deset minuta pre kraja meča, Rikardo Gomeš asistira Zoranu Tošiću koji trese mrežu Radničkog i odvodi Partizan u finale.

Crno-beli su imali više od igre u prvih 45 minuta, ali osim nekoliko udaraca sa distance nisu konkretnije zapretili golmanu domaćeg tima Ristiću.

U nastavku Radnički preuzima inicijativu, ali ni Stojković nije imao preterano mnogo posla. Uglavnom se vodila borba između kaznenih prostora, sa dosta faulova i prekida.

Meč su obeležila i dva sporna momenta u kaznenom prostoru Radničkog, prvi u 31. minutu kada je pao Lazar Pavlović posle povlačenja Haskića, ali sudija Lukić ništa nije svirao.

Arbitar je odmahnuo i u 77. minutu kada je lopta pogodila u ruku Nikolu Drinčića, na putu ka golu Radničkog.

U centru pažnje je bio i gore pomenuti Lazar Pavlović koji je neočekivano dobio šansu u prvoj postavi Partizana. Pavlović je rođen 2001. godine, još nije napunio 18 godina, a ovo mu je bio debi u crno-belom dresu.

„Večiti“ derbi u finalu Kupa će se igrati takođe na stadionu „Čair“, ukoliko FSS ne promeni odluku jer će igrati dva najveća srpska kluba pa će biti ogromno interesovanje.

B92

 

Be the first to comment on "VEČITI DERBI ZA TROFEJ KUPA: Tošić utišao Niš i odveo Partizan u novo finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*