NULA U LUČANIMA: Zvezda prvi finalista Kupa Srbije!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su se plasirali u finale Kupa Srbije pošto je u revanš meču polufinala protiv Mladosti u Lučanima bilo 0:0.

Beogradski tim je u prvoj utakmici duela na svom terenu slavio sa 4:1.

Bez obzira na to što su mreže mirovale, ljubitelji fudbala su mogli da uživaju u predstavi koju su priredili fudbaleri obe ekipe.

Viđen je veliki broj šansi, dve stative, golmani Milan Borjan i Dragan Rosić su imali mnogo posla, ali su u svakoj situaciji bili na visini zadatka.

Od starta utakmice se Zvezda opredelila na čuvanje poseda, fudbaleri Mladosti praktično da nisu mogli da stignu do lopte, ali su u svakoj takvoj situaciji uspevali da stvore opasnost po gol gostujućeg tima.

Bilo je evidentno da je Mladost odlučila da dozvoli defanzivnom vezisti Zvezde Branku Jovičiću više prostora, a da zatvori Marka Marina i Mirka Ivanića, što je i rezultiralo manjkom kreativnih rešenja u napadu šampiona Srbije.

Na drugoj strani, Mladost se opredelila za napade preko bokova, veoma aktivni su bili Lazar Jovanović i Nikola Andrić, dok je u drugom poluvremenu najmanje jedan gol za domaće mogao da postigne Obiora Odita.

Nekadašnji fudbaler Partizana je zaigrao od 45. minuta, promašio je prazan gol, pogodivši stativu, a potom je u nekoliko navrata imao stopostotne šanse.

Takođe, veoma aktivni su bili Janko Tumbasević, Petar Bojić i Milan Bojović, ali je Borjan uspevao da sačuva svoju mrežu u svakoj situaciji.

U poslednjoj trećini meča Zvezda se fokusirala na odbranu svog gola, čak je trener Vladan Milojević umesto ofanzivnog El Fardu Bena na teren poslao beka Marka Gobeljića, a neposredno pre napuštanja terena stativu je pogodio Marko Marin.

B92

Be the first to comment on "NULA U LUČANIMA: Zvezda prvi finalista Kupa Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*