LALATOVIĆ: Ako ima Boga, idemo u finale Kupa!

Lalatović i Milošević
FOTO: FK Partizan

Trener Radničkog Nenad Lalatović istakao je da je veći pritisak na Partizanu u Nišu i rasteretio svoje fudbalere podsećanjem da su već mnogo uradili ove sezone, ali da je i bez pored toga optimista oko plasmana u finale Kupa Srbije.

– Čestitao bih mojim igračima na sjajnoj sezoni, koja je već sada izuzetno uspešna bez obzira šta ćemo uraditi u Kupu. Ispisali smo istoriju i završili na drugom mestu u Superligi, što će neka druga generacija Radničkog teško uspeti da uradi. Učinili su nešto što je izgledalo nemoguće. U ligi smo doživeli samo dva poraza, oba od Crvene zvezde, uz tri primljena gola iz penala i jednim iz ofsajda. Šta god sutra da se desi, igrači Radničkog moraju da znaju jednu stvar, oni će ostati heroji Niša – rekao je Lalatović na konferenciji za medije u Nišu.

Lalatović priznaje da je poraz 1:0 iz prvog meča u Beogradu nezgodan za Radnički, ali da može da se nadoknadi.

– Nemamo pritisak pred ovaj susret, mnogo je veći pritisak na Partizanu, koji je veliki klub od kojeg se stalno traže trofeji. Uživaćemo u meču, rekao sam igračima da se opuste i da je sutra njihovo veče, a verujem da ćemo iz te opuštenosti ostvariti cilj. Ako ima Boga, izborićemo finale, ovaj klub i grad Niš su to zaslužili zbog svega što je urađeno ove sezone, a ako ne uspemo nećemo plakati. Važno je da ostavimo srce na terenu, a u tom slučaju imamo ozbiljnu šansu.

Trener Radničkog pozvao je navijače da u što većem broju dođu na Čair i pruže podršku njegovom timu.

– Želim da atmosfera bude onakva kakva je kada mi igramo na stadionu Partizana, da se igrači Partizana osete kao gosti, a ne kao domaćini. Siguran sam da možemo da napravimo još jedan istorijski uspeh, a to ne možemo bez publike.

Fudbaler Radničkog Petar Grbić, bivši član Partizana, kaže da ne postoje tajne između dve ekipe.

– Sutra je taj dan koji smo dugo čekali, iako trener Lalatović ne dozvoljava da se razmišlja unapred, jedva smo čekali ovaj susret, svima nam je već dugo u mislima ovo polufinale. Igrao sam dosta bitnih utakmica i osvajao titule. Za mene ova utakmica neće biti na život ili smrt – rekao je Grbić, koji je priznao da očekuje težak teren zbog kiše, ali da to ne sme da bude alibi.

Utakmica između Radničkog i Partizana igra se sutra od 20 sati.

Be the first to comment on "LALATOVIĆ: Ako ima Boga, idemo u finale Kupa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*