ĐOKOVIĆ: Mediji su pokazali nepoštovanje!

Favorit broj 1.... Novak Đoković

Novak Đoković je došao na Masters u Rimu i na prvoj konferenciji za medije bio suočen sa pitanjima o političkoj sceni.

Đoković je, podsetimo, pre nekoliko dana osvojio 33. Masters titulu u karijeri u Madridu, pa se odmah zaputio u italijansku prestonicu.

Srpski teniser je došao na obaveznu konferenciju za medije u utorak, dan pre nego što će nastupit u svom prvom meču u Rimu, u duelu drugog kola protiv Kanađanina Denisa Šapovalova.

Novak je na početku pričao o uspehu iz Madrida, kao i očekivanjima u Rimu, ali i na drugom Grend slemu sezone Rolan Garosu.

„Pobeda u Madridu mi je donela dosta samopouzdanja, pogotovo jer je Rolan Garos ‘iza ćoška’. Posle pobede na Australijan openu mučio sam se da dođem na najviši nivo. Pobeda protiv Tima u polufinalu mi je dala dosta energije, a u finalu sam odigrao dosta dobro. U Rim dolazim sa dosta samopouzdanja. Na Rolan Garosu želim da budem najbolji. Znate, to je Slem na kojem imate najmanje vremena za pripremu, za razliku od Australijan opena, gde za tako nešto postoji nekoliko nedelja. Želim da u dobrom raspoloženju odem u Pariz“, istakao je Đoković.

Novinar Njujork Tajmsa Ben Rotenberg želeo je da od Novaka čuje ko će doći na mesto dosadašnjeg predsednika ATP Krisa Kermoda na kraju godine, s obzirom da je njegov glavni kandidat za to mesto Džastin Gimelstob podneo ostavku na svom mestu u ATP zbog problema sa zakonom.

On je, mirnim tonom, po prvi put javno objasnio svima da sve što se dešava na političkom planu u svetu tenisa nije njegova krivica.

„Moje mišljenje je da su mediji prezentovali celokupnu priču na nepošten način i to ne samo prema meni i Savetu. Da, ja sam predsednik (Saveta), to je tačno, ali postoji još deset igrača koji su njega deo. Većina odlučuje, a ja sam samo jedan od desetorice. Naravno, ponosan sam da sam glavni, ali morate da razumete da ne mogu ja da donesem odluku u ime svih. Sada će doći do glasanja u kojem imamo šest kandidata“,dodao je Novak.

Glasanje za novog predstavnika igrača za Ameriku u ATP je danas u rimu.

B92

Be the first to comment on "ĐOKOVIĆ: Mediji su pokazali nepoštovanje!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*