SRBI BAŠ NEMAJU SREĆE: Čelsi posle penala eliminisao srpski Ajntraht!

Fudbaleri Čelsija nakon velike drame protiv Ajntrahta i boljeg izvođenja penala plasirali su se u veliko finale Lige Evrope, u kojem će igrati protiv Arsenala, koji je bez većih problema savladao Valensiju.

Fudbaleri Čelsija ušli su kao favoriti u revanš utakmicu protiv Ajntrahta, međutim vrlo brzo bilo je jasno da će meč biti neizvestan do samog kraja. Domaći sastav pokušao je da nametne svoj ritam od samog starta i dođe do ranog vođstva.

Kontrolisali su posed lopte, a u 28. minutu desio se pad koncentracije gostujućeg tima i odmah je trenutak nepažnje kažnjen pogotkom. Eden Azar uputio je sjajan pas u prostor za Rubena Loftusa Čika, koji je bez većih problema uspeo da savlada Kevina Trapa za 1:0.

U tom trenutku činilo se da će Čelsi pod naletom publike uspeti da potpuno slomi otpor ekipe Adolfa Hitera, ali ništa od toga nije bilo. Ajntraht je imao nekoliko prilika, na početku drugog poluvremena zaigrao agresivnije, što se i isplatilo u 49. minutu.

Japanski štoper Hasebe uputio je dodavanje ka Joviću, koji je odigrao dupli pas sa Mijatom Gaćinovićem i rutinski savladao Kepu Arizabalagu za 1:1.

Nije bilo mnogo uzbuđenja do kraja regularnog dela utakmice, pošto su obe ekipe bile poprilično oprezne u fazi napada. Cilj je bio da se sačuva sopstvena mreža, što je i učinjeno, pa je meč otišao u produžetke.

Čelsi je u dodatnih 30 minuta imao veći posed lopte, ali je Ajntraht imao mnogo bolje prilike. Obe stopostotne šanse imao je Sebastijen Haler koji je u igru ušao u poslednjim trenucima regularnog dela meča. U oba slučaja udarce iz kaznenog prostora sa gol linije su mu izbacivali defanzivci domaćeg tima, Davide Zapakosta i David Luiz.

Nije bilo pogodaka u dodatnih 30 minuta meča, te je ovaj i više nego uzbudljivi okršaj otišao u penale – verovatno i najpošteniji ishod nakon 210 minuta iz obe utakmice.

U penal seriji prvi izvođač bio je Sebastijen Haler, koji je bio precizan i doneo Ajntrahtu početnu prednost. Ros Barkli bio je prvi izvođač za Čelsi, a pogodio je mrežu preciznim udarcem. Potom je loptu na belu tačku postavio Luka Jović. Srpski napadač je hirurški prezicnim udarcem savladao Kepu. Kevin Trap odbranio je penal kapitenu „plavaca“ Cezaru Aspilikueti, koji je šutirao po zemlji u desnu stranu. Džonatan de Guzman bez problema pogodio je mrežu, baš kao i Žoržinjo koji je šutirao posle njega. Martin Hintereger izveo je jako loš jedanaesterac, te mu je Kepa bez većih problema zaustavio udarac i vratio Čelsi u život. David Luiz je rutinski savladao Trapa za 3:3 u penal seriji. Gonzalo Pasijensija bio je novi igrač koji je bio neprecizan, te je tako Čelsi bio na korak od plasmana u finale. Pritisak je bio na Edenu Azaru, međutim Belgijanac je bio precizan i poslao svoj tim u veliko finale Lige Evrope!

Be the first to comment on "SRBI BAŠ NEMAJU SREĆE: Čelsi posle penala eliminisao srpski Ajntraht!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*