SVETSKO ČUDO U AMSTERDAMU: Moura u petom minutu nadoknade nokautirao Tadićev Ajaks, Totenhem ide u finale!

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u finale Lige šampiona posle spektakularnog preokreta u Amsterdamu!

Spursi su pobedili Ajaks 3:2 golom Lukasa Moure u poslednjim sekundama nadoknade vremena.

„Kopljanici“ su bili jednom nogom u Madridu posle prvih 45 minuta, jer su golovima Matijsa de Lihta i Hakima Zijeha vodili 2:0 i imali ukupno tri gola prednosti.

Međutim, Lukas Mura je postao apsolutni heroj Spursa u drugom poluvremenu, prvo u roku od 204 sekunde poravnava rezultat, a potom u poslednjoj sekundi nadoknade poluvremena kompletira het-trik za put u Madrid!

Totenhem će u finalu LŠ 1. juna u Madridu igrati sa Liverpulom koji je u sredu eliminisao Barselonu impresivnom pobedom od 4:0, nadoknadivši deficit od čak tri gola iz Katalonije.

Utakmica je krenulo boljom igrom Ajaksa. Na prvu šansu se čekalo samo četiri minuta. Tadić je sjajno šutirao, ali je Ljoris još bolje odbranio i poslao loptu u korner. Posle udarca iz ugla domaćin je stigao do prednosti. De Lih je bio najviši posle udarca iz ugla i savladao, ovog puta, nemoćnog Francuza.

Ajaks se posle gola povukao, pa je Totenhem vodio igru. Imali su Sparsi ubrzo veliku šansu, ali je Son pogodio stativu. Totenhem je imao još dve prilike preko Sona i Eriksena, ali je Onana bio siguran.

Usledio je nešto mirniji period igre, sve do 31. minuta kada je Tadićev udarac završio tik pored gola.

Ali, samo četiri minuta kasnije, akcija Ajaksa preko Tadića, ovaj ulazi u kazneni prostor rivala, odlično je sačekao Zijeha i poslao mu povratni pas, a Marokanac je sjajno šutirao i zatresao mrežu Uga Ljorisa za 2:0!

Delovalo je da je sve gotovo u ovom polufinalnom duelu, videli smo još dve solidne prilike na obe strane do kraja prvog poluvremena, ali nije bilo promene rezultata, Ajaks je nakon 135 minuta igre imao tri gola prednosti.

Poketino je na poluvremenu napravio izmenu, Ljorente je zamenio očajnog Vanjamu.

Igrali su Sparsi na sve ili ništa u nastavku i to im se ubrzo isplatilo.

To donosi rezultat već u prvih 15 minuta drugog poluvremena, a Moura je iskoristio brojne propuste odbrane Ajaksa.

Brazilac je pokupio jednu loptu ispred kaznenog prostora rivala, sjurio se ka golu koji čuva Onana i matirao golmana Ajaksa za 2:1!

Samo par minuta kasnije, sjajna prilika za Sparse nakon vrlo dobre akcije, Ljorente šutira sa par metara, ali Onana ponovo fantastično interveniše, potom mu Šene smeta da uhvati loptu, to koristi Moura, koji se sjajno snalazi pred golom domaćina i poravnava rezultat!

Domaćin je u nastavku meča opasno pretio iz kontranapada, ali Zijeh nije imao dovoljno sreće, njegova dva sjajna šuta zaustavljaju stativa i Loris.

Kada su svi očekivali poslednji zvižduk glavnog sudije Feliksa Briha i plasman „kopljanika“ u prvo finale LŠ posle 23 godine, odbrana Ajaksa je opet kapitulirala.

Jedna dubinska lopta stiže do kaznenog prostora, Ali pronalazi Muru koji stiže do het-trika i postaje heroj „Pevaca“.

Usledilo je veliko slavlje gostujućih fudbalera, a na terenu se pojavio i povređeni Hari Kejn koji nije mogao da sakrije svoje oduševljenje.

Totenhem će u finalu 1. juna u Madridu igrati sa Liverpulom koji je u sredu eliminisao Barselonu impresivnom pobedom od 4:0, nadoknadivši deficit od čak tri gola iz Katalonije.

Prvi put posle 11 godina u finalu LŠ će igrati dva engleska kluba, što znači da će Premijer liga sigurno dobiti šampiona Evrope, prvi put od trijumfa Čelsija 2012. godine.

Be the first to comment on "SVETSKO ČUDO U AMSTERDAMU: Moura u petom minutu nadoknade nokautirao Tadićev Ajaks, Totenhem ide u finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*