ČUDO NA ENFILDU: Sjajni Liverpul nokautirao Barselonu i otišao u finale Lige šampiona!

Liverpul je dokazao da je u fudbalu sve moguće…Svi su otpisali ekipu Jirgena Klopa posle prve utakmice ali zbog ovakvih utakmica je jasno zašto je ovo najvažnija sporedna stvar na svetu. Crveni su se plasirali u finale posle sjajne pobede nad Bqarselonom od 4:0.

Fudbaleri Liverpula su silno motivisano ušli u meč. Zagrizli su od prvog minuta, i naravno da je Jirgen Klop znao da je Barselona najslabija u prvih deset minuta meča, kada svoju igru prilagođavaju protivniku, a njegovi puleni su uspelli da zapale Enfild pošto je u sedmom mintu gol nade za „crvene“ postigao Origi.

Velika borba na terenu, prljavi potezi, zvižduci Luisu Suarezu koji je primio najviše udaraca, ali i u pojedinim situacijama bez potrebe završavao na zemlji, udaranje Mesija u glavu… Samo su jedan delić prvog dela meča.

Ter Štegen je u par navrata vadio „kestenje iz vatre“, ali i na drugoj strani je Alison uz dosta sreće u prvih 45. minuta uspeo da sačuva mrežu. Najbolje prilike za Barselonu su imali Mesi i Đordi Alba, kao i udarac Kutinja koji je prohujao pored stative.

Mogli su Katalonci da završe ovaj dvomeč i plasiraju se u finale Lige šampiona,  već u prvom poluvremenu, ali nisu imali dovoljno koncentracije.

Drugi deo susreta je krenuo sa dve šanse i sjajnim intervencijama golmana. Van Dajk je akrobatskim potezom namučio Ter Štegena da bi u Mesi spojio Suareza sa golom, ali je Urugvajac slabo šutirao za golmana Liverpula.

A onda Vajnaldum u tri minuta postiže dva gola, i totalnu euforiju, erupciju oduševljenja na stadionu.

Delovalo je da ćemo gledati penale, međutim četvrti gol vredan finala, postiže Origi u 79. minutu meča.

Ne treba zaboraviti da nemački trener nije mogao da računa na Salaha i Fermina.

Finale Lige šampiona na programu je 1. juna, a u sredu drugi polufinalni meč igraju Ajaks i Totenhem.

Be the first to comment on "ČUDO NA ENFILDU: Sjajni Liverpul nokautirao Barselonu i otišao u finale Lige šampiona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*