REVOLUCIJA: Vimbldon promenio pravila!

Više nema dileme, od ove sezone će se na Vimbldonu igrati taj-brejk u petom setu čime će se prekinuti sa dosadašnjom tradicijom trajanja mečeva unedogled

Naime, pri rezultatu 12:12 u petom setu se igra taj brejk i tada se definitivno odlučuje pobednik čime će se sprečiti situacija da se ponove neki maratonski dueli poput prošlogodišnjeg polufinala.

Tada je Kevin Anderson slavio protiv Džona Iznera 26:24 u petom setu posle mukotrpenog i iscrpljujućeg okršaja koji je bio težak i za gledanje.

Promena će se odnositi i na žensku konkurenciju, s tim što dame igraju na dva dobijena seta, pa će se pravilo taj-brejka kod njih primenjivati u trećem, a jedna od promena odnosi se i na povećanje nagrada igračima koji budu eliminisani u ranijim fazama turnira.

Ovaj poslednji deo najviše dolazi zaslugom Novaka Đokovića, najuticajnijeg u Savetu igrača da se povećaju nagrade igračima koji ispadaju u ranijim rundama turnira.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "REVOLUCIJA: Vimbldon promenio pravila!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*