BRAVO MAJSTORE: Đere preokrenuo Basilašvilija i otišao u polufinale!

Laslo Đere je nastavio sa odličnim rezultatima na turniru ATP Serije 250 u Budimpešti.

Teniser iz Sente se plasirao u polufinale posle velike borbe u meču sa Gruzinom Nikolozom Basilašvilijem, 3:6, 6:2, 6:3.

Meč je trajao 107 minuta i Đere je pokazao da mu odgovara da igra na najsporijoj podlozi. Ovo mu je treće polufinale u 2019. i postoje dobri izgledi da vidimo finale dva tenisera iz Srbije, pošto u drugom polufinalu Filip Krajinović igra sa Francuzom Pjer-Igoom Erberom.

Posle osvojene titule u Rio de Žaneiru, Đere je igrao u polufinalu u Sao Paulu i sada u Budimpešti.

U početnom setu, Basilašvili, koji je turnir započeo kao 18. na ATP listi, prvi je napravio brejk i to u petom gemu, ali Đere je odmah uzvratio istom merom.

Ipak, Basilašvili je u osmom gemu još jednom oduzeo servis Laslu i ubrzo došao do početnog seta.

Sasvim druga slika viđena je u nastavku meča. Đere je zaigrao znatno bolje, načinio je brejk u drugom gemu, potom poveo sa 3:0, da bi posle 5:2 u osmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku, za 1:1 u setovima.

U setu odluke, išlo je sve kao pod indigom, opet je imao brejk u drugom gemu, pa prednost od 5:2. Uspeo je Basilašvili da smanji na 5:3, a onda ozbiljno pripreti u devetom gemu u kom je Đere servirao za meč.

Imao je Gruzin 15:40, ali Đere nije paničio, dobio je četiri poena u nizu i završio posao oko plasmana među četiri najbolja.

Tamo će mu protivnik biti 55. teniser sveta, Italijan Mateo Beretini koji je pobedio Urugvajca Pabla Kuevasa, 6:3, 1:6, 6:3.

Đere i Beretini se do sada nisu sastajali, a plasmanom u polufinale Laslo je obezbedio ulazak u Top 30 i to na 29. mesto.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "BRAVO MAJSTORE: Đere preokrenuo Basilašvilija i otišao u polufinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*