ŽELJKO UVODI PARTIZAN U EVROLIGU!

Partizan i dalje gaji nadu da bi mogao da se dokopa Evrolige naredne sezone. Crno-beli su sve bliži tom cilju i postoji velika mogućnost da će Beograd imati dva predstavnika naredne sezone u elitnom evropskom takmičenju, saznaje „Telegraf“.

Košarkaši Partizana izgubili su od Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa ABA lige i tada se činilo da su sve šanse za Evroligu izgubljene. Međutim, šansa je pojavila nakon što je Valensija osvojila Evrokup i tako postala četvrta ekipa iz Španije koja će igrati elitno evropsko takmičenje naredne sezone.

Predsednik Evrolige, Đordi Bertomeu ranije je istakao da jedna zemlja može da ima maksimalno četiri učesnika u jednoj sezoni, što znači da će jedan klub dobiti „specijalnu pozivnicu“ za narednu sezonu.

Mnoge ekipe pokazale su veliku zainteresovanost za to mesto, ali kako sada stvari stoje Partizan je najbliži toj pozivnici. Crno-beli se oslanjaju na slavu istoriju u evropskim takmičenjima, a navodno se Željko Obradović, trener Fenerbahčea i predsednik Udruženja trenera Evrolige, zalaže za to da Partizan dobije pozivnicu.

Pored njega, evropski velikani poput Barselone, Panatinaikosa, Real Madrida, CSKA, Olimpijakosa i Baskonije podržali su zahtev da se Partizan nađe u Evroligi naredne sezone.

Činjenica da se Evroliga od sledeće sezone proširuje sa 16 na 18 klubova otvara mogućnost pojedinim timovima da se nađu u eliti. Među njima je i beogradski Partizan, koji je ovo takmičenje osvojio 1992. godine.

Crno-beli su poslednji put učestvovali u Evroligi u sezoni 2013/14, a postoji velika mogućnost da ćemo naredne sezone gledati večiti beogradski derbi i u Evroligi.

Be the first to comment on "ŽELJKO UVODI PARTIZAN U EVROLIGU!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*