NIŠTA OD SRPSKOG DERBIJA: Novak eliminisan sa Mastersa u Monte Karlu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Monte Karlu. Njega je posle velike borbe i tri seta savladao ruski igrač Danil Medvedev sa 6:3, 4:6, 6:2.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni duel i premijerna pobeda ruskog tenisera. On će u polufinalu igrati protiv još jednog Srbina, Dušana Lajovića, pa je tako nažalost propuštena šansa da imamo srpsku borbu za finale.

Novak je danas pružio jednu od najlošijih partija u 2019. godini, te je Rus zasluženo stigao do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

Odmah na startu meča, koji je obeležilo nekoliko naleta vetra koji su podizali crvenu prašinu od šljake, naš as je bukvalno prepustio svoj servis gem Moskovljaninu, ali ni u nastavku seta ništa nije bolje delovao. Šta više, na momente je izgledao kao da je zalutao na teren, a posebno kada je jedan lagan smeč zakucao bukvalno sebi pod noge za tri vezane brejk lopte protivnika u četvrtom gemu koje ovaj nekim čudom nije iskoristio.

Medvedev je čekao da Novak napravi grešku, a Srbin je to činio i previše puta. Đokoviću je ritern bio katastrofalan, pa je Rus lagano osvajao gemove na svoj servis i čuvao prednost brejka.

Čak 14 neiznuđenih grešaka, uz samo dva vinera imao je Nole nakon prvih šest gemova, što dovoljno govori u kakvom je rastrojstvu igrao.

I kada se činilo da se konačno budi i da preuzima inicijativu nakon nekoliko gromovitih, a ravnih forhenda koji su slali lopticu na osnovnu liniju, ponovo pad, smešni promašaji i novi brejk za kraj prvog seta koji je sasvim zasluženo otišao na drugu stranu uz čak 21 neiznuđenu grešku prvog reketa sveta.

Medvedev nije menjao stil igre ni u drugom setu, i dalje mu se taktika svodila na čekanje na Novakove neiznuđene greške. Novak je u drugom gemu spasao brejk loptu, a onda je u narednom konačno stigao do svoje prve brejk šanse. Dve vezane nije iskoristio, ali je ste treću, pa je poveo sa 2:1.

Činilo se da je Novak konačno preuzeo konce igre, slao je neodbranjive drop šotove u polje Rusa, igrao je sa više samopouzdanja i na kraju zasluženo stigao do izjednačenja u setovima.

Očekivalo se da Đoković nastavi u istom ritmu i u odlučujućem setu, ali nažalost to se nije dogodilo. Medvedev u četvrtom gemu pravi brejk i stiže do 3:1. Novak je pao, a Rus je uspeo da veže još dva gema i povede sa ogromnih 5:1. Do kraja meča Đoković je samo ublažio poraz, pa je Medvedev sa 6:3 otišao u polufinale na megdan Lajoviću.

Be the first to comment on "NIŠTA OD SRPSKOG DERBIJA: Novak eliminisan sa Mastersa u Monte Karlu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*