LIGA ŠAMPIONA: Tadićev Ajaks nastavio da gazi gigante, Barselona zgromila Junajted!

Fudbaleri Ajaksa i Barselone prvi su polufinalisti Lige šampiona. Holandski predstavnik napravio je pravo malo čudo na gostovanju Juventusu, pa je posle preokreta slavio sa 2:1. U drugom meču nije bilo previše nejasnoća, Barselona je sa 3:0 razbila Junajted i zasluženo prošla u narednu fazu.

Tadić i drugovi su uspeli da savladaju još jednog velikog favorita. Posle demoliranja Reala, slavni Ajaks je na kolena bacio i Juventus i Kristijana Ronalda. Posle 1:1 u Amsterdamu, očekivala se velika i neizvesna borba i u Torinu.

To što smo očekivali to smo i dobili. Juventus je od samog starta krenuo ofanzivno. Ajaksu je trebalo malo vremena da se oslobodi od pritiska i čim se to desilo, gosti su imali nekoliko opasnih napada. Ipak, Tadić i njegovi saigrači nisu uspeli da postignu gol, a kazna je stigla u 28. minutu kada je posle kornera Ronaldo bio najviši i glavom savladao nemoćnog Onanu za vođstvo domaćina od 1:0.

Međutim, samo šest minuta kasnije Ajaks stiže do izjednačenja. Van de Bek se najbolje snašao posle lošeg šuta Zijeha, pa je savladao Ščesnog i doneo izjednačenje svom timu. Do kraja poluvremena oba tima igrala su izuzetno ofanzivno, ali promene rezultata nije bilo.

Na početku drugog poluvremena Ajaks je dominirao. Tadić se poigravao sa odbranom Juventusa i slao sjajne lopte ka saigračima. Sjajno je proigrao Šenea petom, ali ovaj upropastio sjajnu šansu. Holandski velikan je u dva navrata propustio dve ogromne prilike. Ščesni je maestralno zaustavio udarce Zijeha i Van de Beka. Posle tih promašaja, zapretio je i Ken za domaćina, ali bezuspešno.

Ajaks do zaslužene prednosti stiže u 67. minutu Šene je sjajno izveo korner, a neverovatni De Liht je matirao dvojicu fudbalera Juventusa i glavom savladao Ščesnog za veliko vođstvo crveno-belih od 2:1.

Ajaks je imao rezultat za polufinale, a od Juventusa se očekivalo da krene da napada i dođe do barem jednog gola, što se nije desilo.

Umesto da domaćin bude taj koji će diktirati tempo i više napadati, tu ulogu imali su gosti. Oni su nastavili da igraju identično kako su igrali i protiv Reala, i u prvom meču, i posle gola Ronalda i na kraju se može reći da je pravo čudo kako je Juventus primio samo dva gola.

Na kraju, Juventus jeste bio oštećen za penal u 90. minutu, kada je lopta pogodila Blinda u ruku, ali je tada goste pogledala fortuna.

Posle svega, zaslužen trijumf Ajaksa i biće lepo gledati Tadića i drugove u polufinalu, gde ih čeka bolji iz susreta Mančester Siti Totenhem.

U drugom meču drame nije bilo uopšte. Barselona je pregazila Mančester Junajted sa 3:0, a ponovo je protiv engleskih timova briljirao Leo Mesi.

On je postigao dva spektakularna gola u prvom poluvremenu, čime je faktički i rešio pitanje pobednika ovog dvomeča- U nastavku meča Kutinjo je lepim udarcem sa distance postavio konačnih 3:0, pa je Barselona sa ukupnim rezultatom 4:0 prošla dalje.

Junajted nije mogao do novog čuda. Domaćin je od starta meča bio taj koji se pitao za sve na terenu i pravo je čudo kako Mančester put Engleske nije krenuo sa još nekim golom u svojoj mreži.

Nemanja Matić je ceo meč proveo na klupi za rezerve. Barselona će u polufinalu igrati sa pobednikom dvomeča Porto Liverpul

Be the first to comment on "LIGA ŠAMPIONA: Tadićev Ajaks nastavio da gazi gigante, Barselona zgromila Junajted!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*