BOMBA NA POMOLU: Olimpijakos sve bliži ABA ligi, evo šta o tome kažu Partizan i Zvezda!

Košarkaški klub Olimpijakos će se, sve je izvesnije, priključiti regionalnom prvenstvu ABA ligi.

Kao što je poznato grčki velikan je vidno nezadovoljan tretmanom koji ima u domaćem prvenstvu, zbog čega se i odlučio da sreću potraži u ABA ligi.

Olimpijakos je svoje čelnike poslao na put oko bivše Jugoslavije. Oni su prvo posetili Beograd gde su održali sastanke sa predstavnicima Crvene zvezde i Partizana. Grčki mediji prenose da su sastanci prošli na zadovoljavajućem nivou, kako u Beogradu, tako i u Zagrebu sa Cedevitom i Cibonom. Dakle, i crno i crveno-beli nemaju ništa protiv da od naredne sezone Olimpijakos zaigra na terenima širom bivše Jugoslavije.

Sledeća stanica crveno-belih iz Pireja je Podgorica, gde ih čeka razgovor sa čelnicima Budućnosti. Kako se navodi, Olimpijakos je isplanirao put oko cele bivše Jugoslavije i sastanak sa svim klubovima lige, kojima će predstaviti plan i program rada koji bi bio na snazi tokom njihovog boravka u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:  ČOVIĆ: Bog je pokazao da je na strani pravednika i na našoj strani!

Pirejci su spremni da prihvate uslov ABA lige prema kojem bi morali da se obavežu na ostanak u tom takmičenju na minimum tri godine.

Za sada najveći kamen spoticanja predstavljaju pojedini timovi, kojima je problem predstavljaju putni troškovi. Ipak, ukoliko bi došlo do dogovora, od crveno-belih iz Pireja bi bilo zahtevano da svim ekipama finansiraju put u Grčku, kao i boravak u toj zemlji.

Dolazak Olimpijakosa u ABA ligu najverovatnije bi doveo i do proširenja lige sa 12 do 14 klubova. Od ovoga bi najviše profitirala Olimpija, koja je ove sezone ispala iz takmičenja.

Još jedan problem predstavlja pravilo Košarkaškog saveza Grčke, koje kaže da ekipa koja se dve godine ne takmiči u nekoj od tamošnjih liga, gubi status kluba

PROČITAJTE JOŠ:  NEZAPAMĆENA DRAMA U "PIONIRU": Beron spornim i sjajnim prodorom u poslednjem napadu doneo Zvezdi titulu!

Ipak, snalažjivi Pirejci su i za to pronašli rešenje. Olimpijakos planira da osnuje novu, podmlađenu ekipu koja bi se takmičila u drugoj ligi u Grčkoj.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Komentari na "BOMBA NA POMOLU: Olimpijakos sve bliži ABA ligi, evo šta o tome kažu Partizan i Zvezda!"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*