PODGORIČANI UTIŠALI ZAGREB: Budućnost bacila Cedevitu na kolena i zakazala finale sa Zvezdom!

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevitu rezultatom 78:73 u odlučujućoj utakmici polufinalne serije ABA lige i tako zakazali veliko finale sa Crvenom zvezdom.

Nova neizvesna utakmica – novi čvrst meč sa mnogo kontakt igre. Tako je bilo i u prva dva susreta, tako je bilo i sada. Na kraju, kada je bilo najpotrebnije ekipa Jasmina Repeše je bila koncentrisanija i to joj je donelo novo finale ABA lige i priliku da se odbrani trofej osvojen prošle sezone.

Cedevita je bolje započela meč, sjajno su odigrali prvu četvrtinu u kojoj su imali u jednom trenutku i maksimalnih +11, pri rezultatu 21:10. Videlo se da su maksimalno spremni ušli u ovaj odlučujući meč, međutim Budućnost je na krilima sjajnog Goge Bitadzea uspela da uhvati priključak početkom druge deonice.

Džastin Kobs vukao je svoju ekipu u prvom poluvremenu, u kojem je ubacio 13 poena. Džejkob Pulen nije bio u svom prepoznatljivom ritmu, ali je izuzetnu rolu odigrao Ivan Ramljak, koji je bio dominantan u skoku.

Ekipa iz Zagreba je prve tri četvrtine sve vreme imala rezultatsku prednost, međutim, izgubili su je odmah na startu poslednje deonice. Džejms Bel uneo je energiju u redove Budućnosti sa dobrom odbranom, a nekoliko teških šuteva pogodio je Erl Klark.

Budućnost je do maksimalnih +6 stigla na tri minuta pre kraja i tu prednost je održavala do kraja. Približila se Cedevita na minus dva razlike na minut do kraja. Nemanja Gordić je na 15 sekundi pre kraja pogodio prvo, a promašio drugo bacanja, pa je domaći tim imao šut za produžetak pri rezultatu 73:70. Pulen je preuzeo odgovornost, šutirao za tri poena, ali je promašio – Budućnost je tako otišla u finale!

Budućnost će na taj način ponovo igrati protiv Crvene zvezde u velikom finalu ABA lige, kao i prošle godine, i ponovo će se te dve ekipe boriti za titulu i plasman u Evroligu. Finalna serija počinje u petak, 12. aprila, a Crvena zvezda će imati prednost domaćeg terena – igra se na tri pobede.

Republika

Be the first to comment on "PODGORIČANI UTIŠALI ZAGREB: Budućnost bacila Cedevitu na kolena i zakazala finale sa Zvezdom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*