KRAJ ZA NOVAKA: Agut ponovo koban po Đokovića!

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u osmini finala mastersa u Majamiju od Španca Roberta Batista Aguta posle žestoke borbe na „Hard Rok“ stadionu rezultatom 6:1, 5:7, 3:6.

Prvi reket sveta je sjajno ušao u meč, prvi gem je dobio uz samo jedan izgubljen poen, a onda je napravio brejk sa nulom na startu meča za veliko samopouzdanje. Agut je prvo napravio duplu servis grešku, vidljiva je bila nervoza kod Španca, a onda je Srbin iskoristio protivnikovu nesigurnost i stvorio vrlo važan brejk prednosti.

Novak je nastavio protivnika da uvlači u svoj tempo što je rezultiralo još jednim brejkom, Novakov protivnik nije ličio na sebe u prvom setu, izgledalo je kao da će ovo biti lak posao za Novaka.

Mogao je Đoković da osvoji set sa nulom, imao brejk i set loptu, ali je Agut ovog puta uspeo da se spase i osvoji prvi gem u setu koji je Đoković dobio već u sledećem gemu na svoj servis rezultatom 6:1. Međutim, u drugom setu sve promenilo.

Drugi set je obećavao od starta, Novak je odmah napravio brejk, ali je Španac ekspresno vratio, bilo je jasno da neće tako lako podići belu zastavicu. Zaigrao je Španac bolje, ali je i grešio. Imali smo priliku da gledamo sjajnu borbu u drugom setu, ali posle sat i po vremena meč je prekinut zbog pljuska pri rezultatu 5:4 za Španca.

Trajala je pauza više od pola sata. Obojica tenisera su zaigarala silovito u nastavku, Novak je sigurno uzeo gem na svoj servis, ali je promašio nekoliko ključnih udaraca u narednom, pa je morao da servira još jednom za ostanak u setu. Međutim, Agut je zaigrao agresivnije, i koristio svoje šanse, Đoković se izborio sa prvom brejk loptom, ali drugu nije spasao pošto je posle duže i silovite razmene udaraca izbacio lopticu u aut. Dobija Agut drugi set sa 7:5.

Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, ali onda je Agut zaigrao agresivnije, a Novak nervoznije, promašio je nekoliko udaraca, morao je da spašava tri brejk lopte, spasio je Novak dve, ali je teću iskoristio Agut. Međutim, Novak ekspresno beleži ribrejk za oduševljenje na tribinama „Hard Rok“ stadiona.

Španac nije želeo da prospe sav trud protiv Novaka, leteo je po terenu, a Novaka nije hteo servis, Agut je bio strpljiviji, pametno gradio poene i ponovo prvi stigao do brejka. Španac je poveo 4:2, pa 5:2 i nakon dva sata i 32 minuta igre iskoristio prvu meč loptu za veliku pobedu.

Be the first to comment on "KRAJ ZA NOVAKA: Agut ponovo koban po Đokovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*