NIJE BILO LAKO: Novak se mučio, pa razbio Fratanđela u drugom kolu IV!

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Indijan Velsa uz nešto teži posao od očekivanog.

Đoković je morao da se potrudi da bi savladao Amerikanca Bjorna Fratanđela u dva seta sa 7:6 (5), 6:2.

Kao što se i očekivalo, Đokoviću je bilo potrebno vremena da pronađe pravi ritam posle 42 dana bez takmičarskog meča, pa je bilo dosta oscilacija u igri.

Ali Srbin je sve vreme delovao vrlo mirno, strpljivo je podizao novi igre i bio besprekoran u ključnim trenucima, što je i prelomilo meč.

Najbolji teniser sveta će u šesnaestini finala prvog Mastersa sezone igrati protiv Nemca Filipa Kolšrajberakoji je iskoristio karakter favorizovanog Nika Kirjosa i eliminisao Australijanca.

Đoković je krenuo impresivno, osvojio je uvodna dva servis-gema bez izgubljenog poena, dok ga je sa tribina posmatrao idol Pit Sampras.

Međutim, usledio su očekivane oscilacije u igri, a Fratanđelo je oberučke prihvatao Novakove greške i dobrom igrom prvi stiže do brejka za 3:2.

Đoković propušta priliku da odmah vrati brejk, Amerikanacu raste samopouzdanje i održava prednost, ali Srbin pokazuje svoju klasu kada je najpotrebnije.

Novak izvlači tešku artiljeriju i prvo savršenim riternom, a potom maestralnom odbranom vraća brejk u razmeni od 30 udaraca za poravnanje na 5:5.

Usledio je taj-brejk u kojem je opet prevladao Đokovićev kvalitet. Srbin ispušta vođstvo od 4:1, ali Fratanđelo ne uspeva da odoli pritisku, pravi dve greške pri vođstvu 5:4 i omogućava Đokoviću da osvoji prvi set.

To je prelomilo meč, jer Đoković motivisan preokretom pojačava ritam i sa dva rutinska brejka lako dobija naredni set za drugu pobedu nad Fratanđelom u drugom kolu Indijan Velsa u poslednje četiri sezone.

Novaku je na pobedi čestitao Sampras, uz oduševljenje na tribinama iako je većina gledalaca bordila svog predstavnika Fratanđela.

Đoković u Indijan Velsu igra i u dubl konkurenciji, pa ga pre duela sa Kolšrajberom očekuje novi nastup u tandemu sa Fabiom Fonjinijem, u nedelju uveče.

B92

1 Comment on "NIJE BILO LAKO: Novak se mučio, pa razbio Fratanđela u drugom kolu IV!"

  1. Ko misli da je dovoljno u tenisu biti sampion i nominalno br. 1 pa ce se svi ostali predati pre nego stio je mec poceo..Ali ko imalo poznaje tenis zna da i najbolji imaju
    @Zutu minutu~~ a najbolji su zato sto umeju da je prevazidju.Nije PORAZEN onaj koji padne , nego onaj ko padne i ne ume vise da se podigne.Zato Nole SAD KAD SI PROSAO SVE
    RACUNAJ I SA NEKIM PORAZOM JER BI SVE BILO MONOTONIJA I ZAPADNI PRIJATELJI BI TE VEC NEKAKO UMELI DA SPUTAJU ,JER IM JE TO U KRVI.U LJUDSKOJ JE PRIRODI DA SE SVI DIVE POBEDNIKU A U DNU DUSE NIKO GA NE VOLI..POGOTOVU JOS AKO JE SRBIN..E BAS ZATO POMENI IM FAMILIJU KAD GOD TE NASEKIRAJU, ONAKO SOCNO KAKO SAMO MI ZNAMO.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*