ZANIMLJIVIJI FUDBAL U SUPERLIGI: Nula na Old Trafordu, trka za titulom postaje sve neizvesnija!

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula u 192. međusobnom obračunu odigrali su nerešeno, 0:0.

Bio je to susret 27. kola Premijer lige, očekivalo se znatno više, ali na kraju remi je možda i najpravedniji ishod.

Junajted je bio suočen sa velikim problemima uoči starta, izostali su iz tima Antoni Marsijal i Nemanja Matić, koji se povredio na poslednjem treningu pred utakmicu i kako stvari stoje, neće biti u mogućnosti da igra u narednih dve so tri nedelje.

Međutim, to još nije bilo ništa naspram pehova koji su zadesili Solskjerov tim tokom prvog poluvremena utakmice na „Old Trafordu“.

Neverovatne stvari su se dešavale u prvih 45 minuta susreta.

Umesto da u prvom planu budu lepe akcije, šanse i golovi, dogodilo se da sve zasedne povrede. Neshvatljivo je ono što se dešavalo igračima Junajteda, jer je Ole Gunar Solskjer bio prinuđen da izvrši sve tri prinudne izmene i to u periodu od 21. do 43. minuta.

Prvo je van terena u 21. minutu morao radilica na sredini, Ander Herera, da bi samo četiri minuta kasnije i njegov sunarodnik, Huan Mata morao u svlačionicu takođe zbog povrede, pa je na teren ušao Džesi Lingard.

Upravo je on u 40. minutu imao veliku priliku za gol, Lukaku ga je odlično proigrao, reprezentativac Engleske je izašao pred Alisona, ali ga je Brazilac pročitao i u poslednji čas sklonio loptu.

Tom prilikom se inače roviti Lingard povredio pa je Solskjer bio prinuđen da na teren u 43. minutu uvede Aleksisa Sančeza.

Povrede nisu mimoišle ni Liverpul. U 31. minutu povredio se napadač Roberto Firmino pa je Jirgen Klop poslao na teren iskusnog Danijela Staridža.

Imao je Junajted do poluvremena i polupriliku preko Lukakua kada se u duelu sa Robertsonom izborio da šutira glavom, ali nedovoljno da savlada Alisona.

U nastavku, znatno mirnije.

Pokušaju Hendersona i Rašforda su praktično bili jedino vredno pomena. Nije bilo ozbiljnijih prilika, Junajted je igrao rezervisanije i opreznije, što je bilo i logično zbog nedostatka mogućnosti izmena, a Liverpul nije bio dovoljno konkretan.

U poslednjem minutu, posle centaršuta sa desne strane Kris Smoling je zamalo zakasnio i time propustio priliku da promeni rezultat.

B92

Be the first to comment on "ZANIMLJIVIJI FUDBAL U SUPERLIGI: Nula na Old Trafordu, trka za titulom postaje sve neizvesnija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*