VEČERAS JE BILO GOLOVA: Sjajni Atletiko nadigrao Juventus, čudesan preokret Sitija u Gelzenkirhenu!

Fudbaleri Atletiko Madrida su na „Vando Metropolitano“ u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona bili bolji od Juventusa, 2:0.

Bio je to uzbudljiv meč sa nekoliko velikih prilika, a utisak je da je Atletiko zahvaljujući odlučnijoj i hrabrijoj igri u drugom poluvremenu stekao veliku prednost pred revanš u Torinu.

Očekivalo se više od Kristijana Ronalda u taboru Juventusa, ali on nije bio ni senka igrača koji je nekada terorisao odbranu „jorgandžija“, u vreme kada je nosio dres Reala.

Mnoge prognoze su ukazivale da ćemo gledati tvrdu, zatvoreniju utakmicu. Oba trenera su poznati po tome da vole pre svega da igraju čvrsto pozadi, posebno Atletiko i tako je i bilo u početku.

Španci su se oslanjali na pokušaje iz brzih kontri i tranzicije iz odbranu u napad, dok se Juventus orijentisao na pokušaje proboja sa levog boka, preko Ronalda.

Italijani su imali dve najbolje situacije u prvom delu preko Ronalda i Bonućija. Portugalac je odlično izveo slobodan udarac u 9. minutu. Bio je to pokušaj sa 30 metara, lopta je išla pod prečku, ali je Jan Oblak sjajno intervenisao, paradom je sprečio radost gostiju.

Samo tri minuta kasnije Leonardo Bonući je oslično skočio posle kornera, šutirao je glavom, ali mreža „jorgandžija“ se nije zatresla.

U 15. minutu, Tomas Parti je šutirao ka golu Juventusa sa 20 metara, ali je Šćešnji dobro intervenisao, da bi u 27. minutu videli spornu situaciju.

Matija de Šiljo je bio u duelu sa Dijegom Kostom, napadač Atletika je pao, ostalo je samo pitanje da li je prekršaj bio van ili unutar kaznenog prostora. VAR je presudio da nema penala, a prekid je izveo Antoan Grizman, da bi golman Juventusa odbranio njegov udarac sa 17 metara.

Drugo poluvreme započelo je velikim prilikama za Atletiko. Pogrešio je u 50. minutu na sredini Đorđo Kjelini, Antoan Grizman je uposlio sjajno Dijega Kostu koji je utrčao pred gol, izdržao je duel sa Leonardom Bonućijem i šutirao, ali pored stative.

Samo pet minuta kasnije zatresla se prečka gola Juventusa. Grizman je bio u šansi, lobovao je golmana Juventusa, ali on je krajnjim naporom odbio loptu pristima do prečke i tako sprečio vođstvo domaćina.

Izvršio je do 65. minutua Dijego Simeone sve tri izmene. To je čigledno dalo rezultata. Atletiko je zaigrao ofanzivno i plod svega bili su golovi u finišu.

Prvo je u 78. minutu posle kornera odlično reagovao Himenez koji je sa pet metara uspeo da pošalje loptu u mrežu Italijana, da bi samo pet minuta kasnije sve bilo rešeno.

Grizman je izveo prekid, na odbijenu loptu pred golom reagovao je Dijego Godin, iskosa sa desne strane pronašao je put lopti do mreže za velikih 2:0.

Pokušao je Juventus da postigne počasni gol, rezervista Bernardeski je u 90. minutu imao priliku, ali je njegov udarac sa 15 metara odbranio odlični Jan Oblak.

Mogao je i Ronaldo u trećem minutu naodknade glavom da postigne gol, ali nije bio precizan i rezultat se nije promenio.

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na gostovanju Šalke sa 3:2, u osmini finala Lige šampiona.

Srpski fudbaler Matija Nastasić odigrao je dobar meč za tim iz Gelzenkirhena, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz od šampiona Engleske.

Izabranici Pepa Gvardiole uspeli su da preokrenu rezultat sa igračem manje i time ostvare veliki trijumf. Siti je od 67. minutu igrao sa igračem manje i gubio je sa 2:1, ali je zahvaljujući golovima Liroja Sanea i Rahima Sterlinga došao do pobede.

Sve je dobro krenulo za goste jer je Kun Aguero u 18. minutu iskoristio veliku grešku odbrane. Ferman je loše dodao loptu do Brume koji ju je izgubio pod naletom Davida Silve.

Španac je potom loptu dodao do Aguera koji ju je samo prosledio u gol. Siti je imao sve na svojoj strani, ali su domaći fudbaleri u završnici poluvremena uspela da preokrenu rezultat.

VAR je u 38. minutu doneo penal domaćem sastavu i Nabil Bentaleb je uspeo da ga realizuje.

Lopta je pogodila Otamendija u ruku i Karlos del Sero je nakon konsultacije sa ljudima iz VAR sobe pokazao na belu tačku.

To nije bilo sve. Šest minuta kasnije Fernandinjo je pokuvao igrača Šalkea u kaznenom prostoru i Španac je ponovo dosudio jedaneasterac. Bentaleb je uzeo loptu i postigao drugi gol na utakmici. Iako je Siti bio bolji protivnik ekipa iz Gelzenkirhena vodila je na poluvremenu.

Na startu drugog perioda igre nije bilo mnogo uzbuđenja. Siti je pokušavao, međutim sve su to bili jalovi napadi. Da sve bude još gore za „Građane“ Nikolas Otamendi dobio je drugi žuti karton u 67. minutu.

Ova situacija kada je više motivisala goste koji su zaigrali bolje. Dodatnu energiju uneo je Liroj Sane, koji je fantastičnim golom u 85. minutu poravnao rezultat. To je dalo još više elena Sitiju, koji u 90. minutu preko Sterlinga dolazi do velikog preokreta i to sve sa igračem manje.

Meč je praktično bio rešen i Pep Gvardiola i ekipa se vraćaju u Mančester sa pobedom. Revanš utakmica igra se 12. marta.

Na papiru ovo je trebalo da bude duel ekipa gde je kvalitet između timova najveći, međutim nemački tim je ozbiljno namučio „Građane“.

B92

Be the first to comment on "VEČERAS JE BILO GOLOVA: Sjajni Atletiko nadigrao Juventus, čudesan preokret Sitija u Gelzenkirhenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*