CRNO-BELI U FINALU: Partizan bolji od FMP, ima priliku da odbrani trofej Kupa!

FOTO: ABA liga

Košarkaši Partizana pobedili su FMP 83:71 u „Čairu“ i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća.

Crno-beli će u nedelju braniti „Žućkovu leticu“ protiv boljeg iz duela između Crvene zvezde i Mega Bemaksa (21h).

Tim Andree Trinkijerija je tokom većeg dela meča diktirao rezultat protiv FMP, u nekolko navrata imao i dvocifrenu razliku, ali su „panteri“ svaki put uspevali da se vrate u egal.

Nakon što je FMP preokrenuo početkom drugog poluvremena, Marinković sa dve trojke vraća Partizanu kontrolu nad rezultatom, da bi crno-beli sredinom poslednjeg kvartala poenima Veličkovića i Renfroa konačno nokautirali rivala iz Železnika.

Partizan je predvodio Džok Lendejl sa 18 poena uz 8 skokova, 17 je dodao Vanja Marinković, dok je sjajan bio Aleks Renfro sa 13 poena, 8 asistencija i 7 uhvaćenih lopti.

Po 7 poena su dodali Nikola Janković i Novica Veličković koji je imao i po 5 skokova i asistencija. Najefikasniji u ekipi FMP bio je Stefan Pot sa 15 poena, dok je dabl-dabl zabeležio Duop Rit sa 12 poena i 10 skokova.

Partizan je fantastično otvorio meč, Marinković je pogodio dve trojke, jednu ubacio i Renfro za espresnih 14:3.

FMP poenima Pota, Đorđevića i Jeremića smanjuje na 17:11, Pejdž novom trojkom održava dvocifrenu prednost crno-belih, ali u finišu prvog perioda Pot sa pet poena u poslednjem minutu prepolovljava zostatak „pantera (21:16).

Drugi period je protekao u istom ritmu – Partizan pobegne, FMP ga stigne. Uprkos lošoj realizaciji slobodnih bacanja, crno-beli koriste seriju grešaka rivala i novim trojkama Sija i Jankovića se vraćaju na +11 (35:24).

Međutim, FMP opet uzvraća udarac, mini-serijom 6:0 koševima Pota i Rita tim iz Železnika smanjuje na samo koš zaostatka pred poluvreme (39:36).

FMP preokreće rezultat i na startu drugog poluvrmena prvi put dolazi do vođstva na ovom meču (41:39). Usledio je žestok ritam dva tima u kojem su se bolje snašli crno-beli i poenima Renfroa, Lendejla i Sija doneli Partizanu 53:49.

Usledila je serija Vanje Marinkovića koji osim 2-3 sjajne odbrane pogađa i dve uzastopne trojke i vraća Partizan na dvocifrenu razliku (59:49).

FMP uspeva opet da pravovremeno reaguje te koševima Rita i Uskokovića smanjuje zaostatak za +6 pred poslednji kvartal (63:57).

Sjajna epizoda Lendejla i Veličkovića vraća Partizana na +10 na startu poslednjeg perioda (69:59), a dok se FMP mučio u napadu, s druge strane Renfro brutalnim zakucavanjem i potom polaganjem lomi meč donevši najveću razliku u Čairu (73:61).

Na kraju Pejdž i Marinković trojkama definitivno nokautiraju FMP za konačnih 83:71

B92

Be the first to comment on "CRNO-BELI U FINALU: Partizan bolji od FMP, ima priliku da odbrani trofej Kupa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*