POROĐAJNE MUKE CRVENO-BELIH: Zvezda jedva preživela Dinamik i otišla u polufinale!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su posle velike drame savladali Dinamik – 75:70.

Umalo je viđena velika senzacija viđena je u Nišu. Crveno-beli bili su veliki favoriti na ovom susretu, ali su potcenili protivnika koji vodio 38 minuta ovog meča.

Ipak, Dinamik je popustio u završnici meča, Zvezda je poslednju deonicu dobila 27:12.

Zvezda će u polufinalu igrati protiv Mega Bemaksa (21h), dok se u drugom meču za finale sastaju Partizan i FMP (17h).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bili Beron sa 21 poenom, a po 13 su postigli Simanić, Dobrić i Davidovac.

Kod Dinamika Glišić je imao 23 poena i devet skokova, dok je Rakićević ubacio 10.

Zvezda je od starta meča igrala loše, mučila se u napadu, a ništa bolje nije izgledala u odbrani. Vidno je bilo da su crveno-beli potcenili protivnika koji je to znao na odličan način da iskoristi.

Posle prve deonice vodili su sa 19:13, a tokom druge je prednost samo rasla. Posle trojke Beslaća prednost Dorćolaca bila je +12 (27:39) i to je bio znak da Zvezda neće nimalo lako doći do trijumfa.

Nikako izabranici Milana Tomića nisu uspeli da pronađu ritam. Isto je bilo i u trećoj četvrtini u kojo je Dinamik održavao prednost, međutim u četvrtoj je već bila druga priča.

Zvezda je nošena publikom, Davidovcem, Simaniće, Dobrićem i Beronom uspela da se vrati. Usledila je drama, tamo je Beslać napravio očajan potez u završnici (nesportski faul nad Dobrićem) i crveno-beli su priveli utakmicu kraju.

B92

Be the first to comment on "POROĐAJNE MUKE CRVENO-BELIH: Zvezda jedva preživela Dinamik i otišla u polufinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*