CRNO-BELI BEZ MILOSTI: Partizan pregazio Novi Pazar i zakazao polufinalni dvoboj sa Panterima!

Partizan je opravdao ulogu velikog favorita protiv trećeplasirane ekipe Košarkaške lige Srbije i lako došao do trijumfa.

Crno-beli su dobro ušli u meč i posle prvih pet minuta imali dvocifren prednost, ali jie Novi Pazar uspeo da se konsoliduje, pa trojkom Marzeta dođe do „samo“ minus šest posle prve četvrtine.

Ipak, šampion Kupa je uspeo ponovo da se odlepi, pre svega sjajnom igrom Đorđa Gagića i Novice Veličkovića. Njih dvojica su posle prvih 20 minuta imali po deset poena, a Partizan je ubacio čak 51 poen za poluvreme i na pauzu otišao sa +16.

U drugom poluvremenu ništa bolje nije izgledana igra Novog Pazara nego u prvom. Partizan je bolje počeo, sa dve trojke Sija, ali je ušao u seriju od četiri minuta i postignutog jednog jedinog poena. Ipak, Novopazarci nisu uspeli to da iskoriste, jer su smanjili na -17, ali nedugo zatim ponovo bili u minusu od 20 i više poena.

Partizan je povećavao prednost, pre svega preko Pecarskog i Gagića, koji su igrali fantastično. Starteri i standardni prvotimci su uglavnom odmarali, dok su minute dobili pomenuti Pecarski, kao i Gegić, Uroš Trifunović i ostali.

Nemanja Krstić, nekada veliki talenat srpske košarke, trudio se da se prikaže u što bolje svetlu i pokušavao je da svim snagama, sam protiv svih, dođe do poena, ali sve je to bilo dovoljno samo za poraz od 30 razlike.

Najbolji akter meča bio je Gagić sa 27 poena i 12 skokova koji je imao indeks korisnosti 42. U Partizanu pratili su ga Pecarski 14 poena, Renfro i Lendel sa po 12 i Veličkovih sa deset poena i pet skokova, koliko je imao i na poluvremenu.

Kod poraženih istakla su se dva igrača. Marko Radonjić je bio najefikasniji sa 21 poenom, a pratio ga je pomenuti Krstić sa 18.

Partizan u polufinalu Kupa igra protiv FMP-a, koji je savladao Sveti Đorđe. Taj meč na programu je u subotu u Nišu.

B92

Be the first to comment on "CRNO-BELI BEZ MILOSTI: Partizan pregazio Novi Pazar i zakazao polufinalni dvoboj sa Panterima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*