GROTLO PIONIRA PROGUTALO EVROLIGAŠA: Sjajni Partizan preslišao Budućnost i preuzeo treću poziciju!

FOTO: ABA liga

Meč Partizana i Budućnosti su mnogi nazvali utakmicom za treće mesto. Ona je na kraju pripala Partizanu s devet poena razlike (76:67), ali to ne znači automatski da su crno-beli treći na tabeli. Sada Budućnost i Partizan imaju isti broj pobeda, a bolji međusobni skor ima Partizan. Ako crno-beli dobiju sve do kraja imaju u džepu treće mesto. Najmanje. Možda mogu crno-beli i do drugog, ako dođe do eventualnog kiksa Cedevite i “kruga” tri tima. Zato je i ova razlika vrlo bitna.

Partizan je pratktično tokom celog toka utakmice imao prednost, a važnu ulogu pored Džoka Lendejla (23 poena) u poslednjoj deonici imao je Bondža Si, uz ono leteće zakucavanje i skok u napadu. Rezultat je stalno kolao tu negde oko pet poena (pobeda od toliko razlike je bila minimum potreban crno-belima), važnu trojku je dao Pejdž, a ušlo se u neizvesnu završnicu gde se merio svaki koš. Renfro (10 poena) je bio odličan u tim momentima sa dva polaganja. Partizan je uspeo da odoli atacima evroligaša i sačuva prednost zakucavanjem Nikole Jankovića.

Budućnost je meč otvorila igrom ispod koša preko Klarka i Barovića, dok je Grobare razgalio trojkom Stefan Janković (večeras ubacio 12 poena). Upravo je početak bio vrlo dobar za domaći sastav koji je najveći deo akcija gradio kroz „pik en rol“ igru i to je radio vrlo dobro preko Renfroa i Lendejla.

Renfro je pokazao odmah da je raspoložen za igru, pre svega za asistencije, dok je odbrana domaćeg tima zadavala velike probleme ekipi iz Podgorice, baš u momentima kada se Goga Bitadze uhvatio za skočni zglob.

Crno-beli su na ovoj utakmici imali podršku punih tribina, dok na terenu nije bilo Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića (sinoć izvrnuo zglob), a mesto umesto Nikolića je zauzeo mladi Uroš Trifunović.

Posle početnog pritiska, Budućnost je živnula posle početnih promena u ekipi crno-belih pa je uhvatila rezultatski priključak. Utisak je da je Partizan mogao da iskoristi početak meča da stekne veću prednos od pet poena koliko je iznosilo na kraju prve četvrtine. Crno-beli su za 10 minuta primili samo 12 poena.

Zbog povrede Bitadzea pokušao je Trinkijeri da igra sa dva visoka igrača, Gagićem na petici, a Nikolom Jankovićem na četvorci i to nije bilo loše rešenje pošto je ovaj drugi došao do bitnih poena iz reketa. Potom je Lendejl ušao na pet, pa je i to delovalo sasvim dobro. Sa takvom igrom Partizan je stigao do 10 poena prednosti.

Međutim, Partizan je doživeo pad u igri u poslednja dva minuta prvog poluvremena, dosuđena je i tehnička greška Trinkijeriju, pa se na odmor otišlo s rezultatom 32:31. Moglo je to da izgleda mnogo bolje po crno-bele.

Renfro je u nastavku pored asistiranja malo više gledao ka košu, Lendejl je pogodio trojku, potom i Gegić pogodio uz faul i crno-beli su se opet vratili na dvocifrenu prednost. Međutim, konstantno su to bile oscilacije u igri i rezultatu. Partizan je išao gore-dole kao na klackalici.

Bilo je teško predvideti ko će slaviti, ali i sa kojim rezultatom. Mada, Partizan je imao inicijativu i delovalo je da je bliži uspehu. Tako je s devet poena prednosti ušao u poslednju deonicu.

A tamo je svaki koš bio bitan zbog matematike u završnici ligaškog dela.

Mozzartsport

Be the first to comment on "GROTLO PIONIRA PROGUTALO EVROLIGAŠA: Sjajni Partizan preslišao Budućnost i preuzeo treću poziciju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*