MAJSTORIJA MARINA ZA MINIMALAC CRVENO-BELIH: Zvezda pobedila Maribor u poslednjem meču na pripremama u Antaliji!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su poslednji meč na zimskim pripremama i sa 1:0 savladali Maribor u Antaliji.

Zvezda je do pobede došla sjajnim golom Marka Marina u 80. minutu.

Dvonedeljne pripreme u Turskoj, posle 10 dana boravka na Kipru, završene su za crveno-bele. Šampion Srbije upisao je svih šest trijumfa, za kraj je pobeđen i lider slovenačkog prvenstva.

Dan uoči povratka za Beograd, fudbaleri Crvene zvezde imali su najozbiljniju proveru i generalna proba pred nastavak sezone bila je prava takmičarska utakmica koja je protekla u vrlo tvrdoj borbi.

Šef stručnog štaba Vladan Milojević odlučio je da se od starta na terenu nađu Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Jovančić, Jirka, Marin, Vukanović i Boaći. Tempo je po navici diktirao jedini strelac Marko Marin, ali su uvodni trenuci proticali bez većih prilika na obe strane.

Fudbaleri Zvezde su zapretili u 13. minutu kada su imali dve dobre šanse. Najpre je Jirka sjajno probio, gađao pod prečku i iznudio korner, dok je Jovičić posle prekida gotovo sa iste pozicije snažno šutirao i stavio na iskušenja golmana Maribora Jasmina Handanovića.

Meč je proticao u jakom ritmu, bez mnogo šansi i sa brojim duelima pogotovo na sredini terena. Menjali su mesta na krilu Vukanović i Jirka kako bi crveno-beli bili opasniji, a Borjan je u dva-tri navrata vrlo sigurno intervenisao posle centaršuta sa krila. Po isteku pola sata imao je Borjan i sjajnu paradu kojom sačuvao mrežu posle pokušaja Vrhoveca.

Do odlaska na predah viđena je i lepa asistencija Marina koji je prebacio odbranu Maribora, a Vukanović je pravovremeno utrčao i pokušao iz prve, ali je lopta otišla visoko iznad prečke.

U pauzi je Simić zamenio upravo Vukanovića i fudbaleri prvaka Srbije su u nastavku bili znatno agilniji. Za nepunih 10 minuta stvorili su nekoliko izuzetno opasnih šansi, ali bez prave realizacije.

Marin je centrirao sa levog krila, ali su zamalo zakasnili i Boaći i Stojković, da bi u 50. minutu bila viđena akcija crveno-belih za aplauze sa tribina u Antaliji.
Boaći je izbacio Simića koji je odigrao dupli pas sa Marinom i pronašao Jirku, a on je šutiro iz prve malo iznad prečke.

Mogla je Zvezda da zatrese mrežu rivala iz Slovenije i kada je Marin pronašao usamljenog Stojkovića, on je oštro centrirao, ali je izostala preciznija reakcija Boaćija i Rodića.

Minute u nastavku dobili su i Čaušić, Pavkov, debitanti Gajić i Vulić, Hajdin i Jevtović, a susret je rešen u 79. minutu. Bila je to majstorija u režiji lucidnog Marka Marina.

Pogotku je prethodio vrlo dobar, snažan šut Simića i odlična odbrana Handanovića, da bi onda bivši nemački reprezentativac sa desne strane ušao u sredinu i spoljnim delom stopala maestralno pogodio donji levi ugao za konačnih 1:0.

Nedugo zatim je uz ovacije saigrača otišao na klupu i postarao se da se generalna proba završi trijumfalno.

Povratak u Beograd za crveno-bele zakazan je za subotu, a prvi prvenstveni duel je 16. februara od 16 sati protiv Vojvodine na stadionu „Rajko Mitić“.

B92

Be the first to comment on "MAJSTORIJA MARINA ZA MINIMALAC CRVENO-BELIH: Zvezda pobedila Maribor u poslednjem meču na pripremama u Antaliji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*