CRNO-BELI BEZ ŠANSE U BERLINU: Raspucana Alba trojkama napunila koš Partizana!

Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi od Albe 97:74 (18:23, 29:11, 19:19, 31:21) u poslednjem meču u Evrokupu ove sezone.

Crno-beli su dobro počeli gostovanje u Berlinu, solidno šutirali, tokom celog meča dominirali u skoku, ali sve su to poništavali brojnim greškama.

Alba je 18 Partizanovih izgubljenih lopti pretvorila u 20 poena, a uz to je domaćin pogodio čak 15 trojki i ubedljiv poraz srpskog velikana je bio neminovan.

Partizan je odlično počeo meč, vrlo motivisano su delovali momci Andree Trinkijerija. Renfro otvara duel sa dve trojke, prate ga saigrači pa raznovrsan arsenal oružja, odličan šut i dobar ofanzivni skok doneli su crno-belima pet poena prednosti posle prve četvrtine u Berlinu (23:18).

Otvara Partizan i drugi period u sličnom ritmu, koševima Lendejla je održavao razliku (26:20), a onda je krenula šuterska klinika igrača Albe.

Pet uzastopnih trojki za seriju 14:2 i preokret na 40:32. Berlinski tim koristi deset izgubljenih lopti Partizana za +13 na poluvremenu (47:34).

Partizan trojkama Marinkovića pokreće seriju 15:2 na otvaranju trećeg kvartala i stiže na samo koš zaostatka sredinom perioda (53:51), ali opet crno-beli kreću da gube lopte i prave gluposti što Alba kažnjava i forsiranjem igre u reketu opet beži razliku sa poluvremena (66:53).

Crno-beli pokušavaju još jednom da se vrate, opet Marinković trojkom otvara mini-seriju 6:0, ali je Albi posle lošeg trećeg perioda opet proradio šut za tri poena pa domaćin pogocima Gifeja, Šnajdera i Gedraitisa ekspresno beži na +14 (75:61).

Partizanovi igrači su se predali, pa je nemačkom timu postalo jasno da može da izbori pobedu od 22 poena razlike koja bi mu garantovala prednost domaćeg terena u potencijalnom polufinalu Evrokupa.

Alba nastavlja da igra u istom ritmu i sa još nekoliko trojki stiže do željene razlike ubedljivom pobedom 94:74.

B92

Be the first to comment on "CRNO-BELI BEZ ŠANSE U BERLINU: Raspucana Alba trojkama napunila koš Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*