DRAMA U UZBEKISTANU: Lajović poražen, sada je sve na Krajinoviću!

Dejvis kup okršaj Srbije i Uzbekistana došao je do kulminacije, a o sudbini naše reprezentacije odlučivaće Filip Krajinović.

Denis Istomin je lako izašao na kraj sa Dušanom Lajovićem i pobedio ga sa 2-0 (6:3, 6:4), čime je doneo drugi bod Uzbekistanu i izjednačio pred peti, finalni duel.

Srbija je posle prvog dana kvalifikacionog turnira Dejvis kupa u Taškentu vodila sa 2-0, ali je posle poraza u dublu Troickog i Milojevića poražen i Lajović.

Iako je Dušan imao odmor do ovog duela, a Istomin igrao i dubl, Uzbekistanac je izgledao dosta „svežije“ na terenu i diktirao tempo od početka do kraja meča.

Otvorio je prvi set brejkom, Dušan je uspeo da se vrati, ali samo na kratko jer je Denis odgovorio istom merom, a posle mirno priveo meč kraju.

U drugom setu odlučilo je par poena – Istomin je opet na startu došao brejk, a Lajović je imao svoju priliku u šestom gemu seta, kada je propustio priliku da oduzme servis rivalu, a drugu nije ni imao.

Ovaj meč je završen u 13 časova po srednjeevropskom vremenu, te se duel između Krajinovića i Sandžara Fajzijeva očekuje oko 13.30 časova. Krajinović je u svom prvom singl meču bio bolji od Istomina u petak, dok je Fajzijev poražen od Lajovića.

Pobednik ovog kvalifikacionog megdana obezbediće plasman na završnom turniru Dejvis kupa kasnije ove godine u Madridu, dok će poraženi ispasti u niži rang takmičenja.

B92

 

Be the first to comment on "DRAMA U UZBEKISTANU: Lajović poražen, sada je sve na Krajinoviću!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*