GLADIJATORSKA BORBA I NOVAKOVA POBEDA: Đoković posle više od tri sata srušio sjajnog Medvedeva za plasman u novo 1/4 finale AO!

Novak Đoković plasirao se deseti put u četvrtfinale Australijan opena.

Posle dosta problema Novak je savladao Rusa Danila Medvedeva sa 6:4, 6:7 (5), 6:2, 6:3.

Đokovića u narednom kolu prvog Grend slema sezona očekuje Kei Nišikori, koji je posle petočasovnog maratona preokrenuo 0-2 protiv Pabla Karenjo-Buste.

Na osnovu prvog seta delovalo je da će Đoković rutinski nadigrati Medvedeva, iako mu je Rus uspeo oduzeti jednom servis, Novak je bez mnogo muke dobio prvi segment meča 6:2.

Nastavio je u tom ritmu i nakon što je Medvedev spasao pet brejk lopti na 1:1, nije odoleo Srbinu u sledećem servis-gemu pa Đoković brzo stiže do 4:1.

Međutim, tada je usledio veliki pad u Đokovićevoj igri, propušta priliku za dvostruki brejk nakon čega Danil uzvraća i poravnava rezultat, a potom sjajnom igrom u taj-brejku dolazi do 1-1.

Đoković je uprkos problemima sa servisom uspeo da spase tri set lopte, ali ne i da potpuno preokrene.

Ovaj set je izmorio Medvedeva koji nije imao snage ni koncentracije da parira Đokoviću u trećem setu, pa Novak sa dva brejka stiže do najlakšeg seta za 2-1.

Nije Đoković bio nestrpljiva da završi meč brzo, igrao je oprezno u četvrtom setu, a prelomio ga je u drugom gemu kada je spasao brejk šansu Medvedeva i odmah u narednom oduzeo servis Rusu.

Medvedev je krenuo na sve ili ništa u nastavku seta, izvšio je veliki pritisak na Novakov servis, ali je Srbin na iskustvo odoleo svim pokušajima i stavio tačnu nivom brejkom za konačnih 6:4, 6:7, 6:2, 6:3.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

B92

Be the first to comment on "GLADIJATORSKA BORBA I NOVAKOVA POBEDA: Đoković posle više od tri sata srušio sjajnog Medvedeva za plasman u novo 1/4 finale AO!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*