MELBURN OSTAO BEZ ŠAMPIONA: Cicipas šokirao Federera i eliminisao ga sa Australijan opena!

Rodžer Federer neće odbraniti titulu na Australijan openu jer ga je u osmini finala izbacio Grk Stefanos Cicipas.

Cicipas je pobedio Federera posle tri časa i 50 minuta igre, po setovima 6:7(11), 7:6(3), 7:5, 7:6(5).

Grčki teniser je ostvario svoj najveći uspeh u karijeri na svom tek sedmom Grend slemu u karijeri, dok Federeru sleduje pad na ATP rang listi s obzirom da je prošle godine osvojio turnir u Melburnu.

Već u prvom gemu meča viđena je manja drama, a desilo se to i da Cicipas dobije opomenu za prekoračenje dozvoljenog vremena za servis. Posle tog dugog i napornog gema, koji je otišao u korist Grka, sve do taj-brejka nije viđena nikakva zanimljivija situacija, rezultatski, iako je igra na obe strane mreže bila vrhunska.

Do prve set lopte u taj-brejku došao je Federer, ali ju je propustio. Posle nekoliko set lopti za obojicu, na 12:11 desio se veoma sporan momenat, te je set pripao Švajcarcu.

Sporni detalj nije dekoncentrisao Grka za početak drugog seta, ali je ipak u tom delu igre dominirao Rodžer. Nije dopustio nikakvu šansu Stefanosu da dođe do brejka, ali je propuštao brejk šansu za brejk šansom. Propustio je čak osam prilika za brejk, od čega je bilo i tri set lopte, a u taj-brejku probudio se Cicipas i došao do izjednačenja, 1-1.

U trećem setu je prvi pripretio Roder. U sedmom gemu seta došao je do dve vezane brejk prilike, ali je staloženi Cicipas i njih spasao i odmah uzvratio istom merom u narednom gemu. To su bile prve brejk prilike za Grka, a Rodžer ih je lako spasao.

Ipak, mladi Cicipas nije dugo čekao da dođe do treće šanse za brejk. To se desilo u 12. gemu seta, kada je Federer servirao za taj-brejk. Cicipas je iskoristio mali pad rivala, te iskoristio prvu set loptu u tom setu i poveo pred četvrti set.

Federer nije loše igrao ni u četvrtom setu, ali je Cicipas verovatno igrao najbolji meč u svojoj karijeri. Čak i posle skoro četiri sata igre 37-godišnji Federer je i dalje pružao odličnu partiju protiv skoro duplo mlađeg Cicipasa.

Tenisere nije mogao da „podeli“ brejk, pa je za to poslužio taj-brejk. Cicipas je prvi napao, imao prednost, ali se Federer vratio. Bilo je 5:5, servirao je Švajcarac, ali je jednu lopticu poslao u aut. Usledila je meč lopta za Grka, a Rodžer nije vratio ritern u teren na oduševljenje iznenađujuće velikog dela publike.

U narednom kolu, u četvrtfinalu, Cicipas se sastaje sa španskim teniserom Robertom Bautistom Agutom.

B92

Be the first to comment on "MELBURN OSTAO BEZ ŠAMPIONA: Cicipas šokirao Federera i eliminisao ga sa Australijan opena!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*