NAJBOLjI STRELAC SUPERLIGE I ZVANIČNO U ZVEZDI: Došao sam u najveći klub na svetu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Dosadašnji fudbaleri Napretka Aleksa Vukanović novo je pojačanje Crvene zvezde u januarskom prelaznom roku.

Napadač koji je jesenas u dresu Napretka postigao 12 pogodaka, sa šampionom Srbije potpisao je trogodišnji ugovor i očekuje se da već u subotu bude na raspolaganju stručnom štabu crveno-belih na Kipru.

„Osećam čast i odgovornost što sam postao deo Crvene zvezde, za mene najvećeg kluba u Evropi i svetu. Uprkos inostranim ponudama, poziv šampiona Srbije razrešio je sve dileme po pitanju narednog koraka, pa sam sa pregršt motiva stigao u Ljutice Bogdana. Nadam se da će nam proleće doneti brojne zajedničke trenutke sreće, da ću sezonu završiti kao najbolji strelac, a da će klub uvećati broj trofeja za još dva. Naravno, podstrek više su i evropski izazovi i ambicija da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata na internacionalnoj sceni“, rekao je Vukanović na predstavljanju.

Fudbaler rođen 1992. godine drugi je igrač koji je ove zime stigao iz Kruševca u Lkutice Bogdana pošto je prethodno Zvezdin dres zadužio Miloš Vulić.

„Čuo sam se sa Vulićem nakon što je potpisao ugovor, ali i pre nego što sam stigao u Beograd. Otkrio mi je šta me čeka, preneo niz pozitivnih impresija i potvrdio da je Zvezda pravi izbor. Drago mi je što ćemo nastaviti saradnju“.

Vukanović sa svojih 12 golova deli prvo mesto liste strelaca srpske Superlige sa fudbalerom Radničkog iz Niša Nerminom Haskićem.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela istakao je zadovoljstvo zbog angažmana trenutno najboljeg strelca Super lige.

„Prezadovoljan sam što je Aleksa Vukanović potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, njegovim angažmanom nastavili smo praksu dovođenja najboljih domaćih fudbalera. Radi se o igraču koji se odlično snalazi na nekoliko pozicija u ofanzivi, a mi najviše od njega očekujemo u ulozi levog špica gde je i pružao najbolje partije u Napretku o čemu svedoči golgeterski učinak ove sezone. Očekujem da nastavi dosadašnji trend sjajnih igara jer je igrač koji dobro poznaje domaći fudbal, već nekoliko sezona igra u Super ligi i savršeno je adaptiran na ono što ga čeka. Takođe, verujem da će nam od leta biti od pomoći u evropskim kvalifikacijama“, istakao je Mrkela još jednom otkrivši planove crveno-belih u nastavku prelaznog roka:

„Za nas je prioritet odlazak igrača, ali kad se pojavi neko izuzetno kvalitetan obaveza Crvene zvezde je da reaguje. Aleksa Vukanović je neko ko nije mogao da se zaobiđe u ovom prelaznom roku, a videćemo šta će predstojeći dani doneti“.

Podsetimo, osim Vukanovića i Vulića, konkurenciju su u redovima šampiona, tokom aktuelnog prelaznog roka, pojačali još Nemanja Milunović, Dejan Vidić, igrač koji je prosleđen u Zemun, i Erik Jirka koji je letos potpisao ugovor sa Crvenom Zvezdom, ali je ostao na šestomesečnoj pozajmici u Spartaku iz Trnave.

B92

Be the first to comment on "NAJBOLjI STRELAC SUPERLIGE I ZVANIČNO U ZVEZDI: Došao sam u najveći klub na svetu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*