CRNO-BELI KASNO UPALILI: Partizan bio očajan, ali je na kraju stigao na korak od preokreta protiv Monaka!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su u trećem kolu druge faze Evrokupa na domaćem parketu od strane Monaka rezultatom 72:68.

Partizan je odigrao loš meč od samog početka pa sve do kraja i ni u jednom trenutku nije izgledao na onu ekipu koja je u prethodnoj rundi „razbila“ Albu u Beogradu.

Monako nije odigrao preterano dobar duel ali je bio znatno bolji od protivnika i igrao koliko mu je bilo potrebno kako bi razlika konstantno rasla i već sredinom treće četvrtine došla do skoro 20 poena.

Na samom početku se videlo da se u „Pioniru“ neće videti posebno kvalitetna košarka jer je bilo dosta promašaja i izgubljenih lopti, ali prvi su se iz tog sivila izvukli gosti. Sašo Filipovski je dobro spremio svoj tim koji nije popuštao ni u jednom trenutku i njihova prednost je samo rasla.

Crno-beli su se istakli u jednoj negativnoj stavci, a bilo ih je mnogo. Na poluvremenu u statistici je pisalo da Partizan za tri šutira 2/16.

U trećoj četvrtini mnogi su očekivali da se izabranici Andree Trinkijerija vrate u meč i da pokušaju da učine meč neizvesnijim, ali oni su taj kvartal izgubili. Monako je bio i na maksimalnih +21, ali je pred poslednjih deset minuta bilo 16 razlike za „kneževe“.

Iz dvorane „Pionir“ je dolazila energija sa tribina, poprilično značajna gledajući na rezultat, ali to nije pomagalo domaćinu.

Partizan je imao kakve-takve šanse da potencijalno zakomplikuje posao Monaku ali svaki put kada su imali šansu da naprave neku seriju ispadali su u odbarni ili promašivali šuteve u napadu, tako da nikakve neizvesnosti nije bilo, iako je sjajan posao pri kraju radio Aleksej Nikolić.

Poslednji „trzaj“ Partizan je imao na minut i po do kraja kada su došli do -5 i imali tri napada, ali nijedan nisu uspeli da realizuju. Derek Nidam je zatim pogodio trojku preko ruke i „stavio tačku na i“.

Najefikasniji kod pobednika bio je Džerod Džouns sa 16 poena. Pratili su ga Pol Lakomb sa 12, Erik Bakner sa 11 i Derik Nidam sa 10, koji je bio i „meč viner“.

U domaćem sastavu Aleksej Nikolić je imao 16 poena, a Džok Lendejl 14 uz sedam skokova. Nikola Janković je imao 12, a Markus Pejdž osam poena.

Partizan je na kraju šutirao za tri 11/34, što i nije toliko loše s obzirom da je na poluvremenu njihov šut bio 2/16.

Crno-beli su porazom prekinuli seriju od tri uzastopne pobede i došlo do skora od 1-2 u drugoj fazi Evrokupa, dok su „kneževi“ na 2-1 posle tri odigrana meča. U narednom kolu sastaju se upravo ove dve ekipe, 22. januara u Francuskoj.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

B92

Be the first to comment on "CRNO-BELI KASNO UPALILI: Partizan bio očajan, ali je na kraju stigao na korak od preokreta protiv Monaka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*