OVO SE NE VIĐA ČESTO: Magičan preokret Aleksandre Krunić za plasman u drugo kolo AO!

Najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić učešće na Australijan openu počela je velikim preokretom u prvom kolu.

Krunićeva je na startu takmičenja na prvom Grend slemu sezone savladala Zarinu Dijas iz Kazahstana, rezultatom 3:6, 7:5, 6:1.

Aleksandra je do trijumfa stigla vrativši se sa ivice ambisa, pošto je u drugom setu protivnica pri rezultatu 5:3 servirala za trijumf.

Duel na terenu broj 12 trajao je skoro dva sata i Srpkinja je konačno ostvarila prvu pobedu u sezoni, posle dva uvodna poraza.

Protiv trenutno 95. igračice na WTA listi je dobro počela, napravila brejk na samom startu, ali je potom sve krenulo nizbrdo – Zarina je vezala tri gema (dva brejka), a pošto je Aleksandra odgovorila oduzetim servisom, napravila je seriju od četiri dobijena gema.

Tom serijom je došla do prvog seta i vođstva u drugom, posle čega je viđen pravi rezultatski “rolerkoster” i brejk za brejkom. Tada se činilo da je poraz veoma blizu.

Ipak, u toj situaciji se bolje snašla Aleksandra, nekako sačuvala živce u završnici i izjednačila na 1-1, pa je “momentum” prešao na njenu stranu.

Početkom trećeg seta je oduzela servis još jednom i to joj je bilo dovoljno da privede meč kraju, čime je tek u trećem međusobnom duelu pobedila Dijas.

Ona će u sledećem kolu igrati protiv Ćiang Vang koja je elminisala Francuskinju Fero.

B92

 

Be the first to comment on "OVO SE NE VIĐA ČESTO: Magičan preokret Aleksandre Krunić za plasman u drugo kolo AO!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*