JOŠ JEDNO SRPSKO ČUDO U MELBURNU: Krajinović sa ivice ambisa do spektakularnog preokreta protiv Čekinata!

Srpski teniser Filip Krajinović prasirao se u 2. kolo na Australijan openu posle pobede nad Italijanom Markom Čekinatom – 4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (8), 6:4.

Krajinović prošle godine nije učestvovao na prvom Grend slemu, a sada je prvi put uspeo da se plasira u 2. kolo turnira u Melburnu.

U 2. kolu igrao je još samo na US openu 2015. godine.

Krajinović će u narednoj rundi igrati protiv Jevgenija Donskoja koji je u četiri seta eliminisao našeg Lasla Đerea.

U novu sezonu je ušao sa novim trenerom i velikim ambicijama, pošto mu je cilj da se vrati među top 30, gde je bio posle finala Mastersa u Parizu 2017. godine. Trenutno je 93. igrač sveta i velika je stvar za njegovo samopouuzdanje što je na startu ovog turnira uspeo da pobedi 18. igrača sveta i 17. nosioca na Australijan openu.

Ali, meč nije počeo onako kako je Krajinović poželeo. Čekinato je dobio prvi set 6:4, u drugom je bukvalno „samleo“ Krajinovića 6:0, a onda se Filip probudio i uzvratio udarac gotovo istom merom 6:1.

Treći set je počeo Čekinatovim brejkom, koji je i potvrdio za 2:0. Prednost je držao sve do rezultata 5:4, kada je poklekao i Filip je izjednačio na 5:5, a zatim i poveo 6:5. Italijan je ipak poravnao rezultat na 6:6 i taj brejk je mogao da počne.

Čekinato je poveo 1:0 posle brejka, a potom je izgubio svoja dva servisa, pa je Krajinović okrenuo na 2:1. Na 6:3, 6:4 i 6:5 Filip nije iskoristio set lopte, zatim ni na 7:6, a onda je Čekinato propustio meč loptu na 7:8.

Krajinović je dobio set sa 10:8 i to na servis Čekinata. U tom trenutku bilo je 2:2 u setovima.

U petom setu Italijan kao da je izgubio energiju, odmah je izgubio svoj servis i Krajinović je set mirno priveo kraju i iskoristio je prvu meč loptu.

B92

Be the first to comment on "JOŠ JEDNO SRPSKO ČUDO U MELBURNU: Krajinović sa ivice ambisa do spektakularnog preokreta protiv Čekinata!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*