VANZEMALjSKA PARTIJA ŠPANSKOG GOLMANA: De Hea branio kao robot, Junajted srušio Totenhem!

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Totenhem sa 1:0 u meču 22. kola engleske Premijer lige.

Heroj pobede „crvenih đavola“ bio je španski golman David De Hea koji je braio sve što se moglo odbraniti fudbalerima „pevaca“.

Na Vembliju je odigran uzbudljiv meč u kom je lako moglo da „padne“ i više golova. Prvu veliku šansu propušta Vinks koji se u osmom minutu ubacio iz drugog plana, Son ga je majstorski pronašao kroz trojicu igrača, ali se Vinks nije snašao.

Lingard potom na suprotnoj strani šutira iz dobre pozicije sa sedam, osam metara preko gola, a onda i Rašford pušta korak i udara po zemlji u okvir gola.

Marsijal je zapretio u 18. minutu, Janga preskače lopta u 31. Tripije spušta za Kejna, špic Totenhema daje gol ali sudije dosuđuju ofsajd.

Prvi i jedini pogodak je viđen u 44. minutu kada je Pogba genijalnom dugom loptom isturio Rašforda, a ofanzivac Junajteda tukao iskosa i pogodio sam ugao gola Uga Lorisa.

Totenhem u nastavku stvara dve velike šanse za dva minuta. Prvu je propustio Kejn, a onda i Dele Ali, prvi je probao nogom, drugi glavom, ali prolaska pored De Hee nije bilo.

Uzvratio je Junajted, a Pogba je u 54. minutu uspeo da zahvati loptu glavom, ali ne dovoljno jako da bi savladao Lorisa.

Pogba u 61. minutu gađa po zemlji na dodavanje Marsijala, Loris još jednom odlično brani. Četiri minuta kasnije sevnula je kontra Totenhema, Ali je trčao sam ka De Hei, a ovaj u čučnju još jednom hladnokrvno odbranio.

Španac zaustavio i šut Aldervirelda posle kornera u 70. minutu, pa onda Tripijea u 75. Kejn je driblao u 85. i sa deset metara dobro naciljao, a De Hea je nogom uspeo da stigne i taj udarac.

Totenhem je do kraja uspeo da uputi čak 20 udaraca ka golu Junajteda, od čega je deset išlo ka De Hei. „Đavoli“ su pobedom došli do 41. boda i šesti su u prvenstvu. Totenhem ima 48 bodova i nalazi se na trećem mestu Premijer lige.

B92

Be the first to comment on "VANZEMALjSKA PARTIJA ŠPANSKOG GOLMANA: De Hea branio kao robot, Junajted srušio Totenhem!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*