DRAMA U LAKTAŠIMA: Desetkovana Zvezda na Reglendovim krilima do pobede nad Igokeom!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi posle 15 kola dramatičnom pobedom u Laktašima.

Desetkovani „crveno-beli“ nisu blistali na gostovanju Igokei, ali su na individualni kvalitet, najviše plejmejkera Džoa Reglenda, uspeli da slave rezultatom 79:77.

Američki košarkaš je preuzeo odgovornost u poslednjoj četvrtini i sa nekoliko uspešnih napada prelomio dramatičan duel.

Duel u Laktašima obeležila je „rezultatska klackalica“ tokom svih 40 minuta – ekipe su se smenjivale u vođstvu i domaćin je većim delom imao kontrolu. Zvezda je serijom 10:0 početkom drugog poluvremena došla do prednosti i činilo se da bi mogla da se odlepi.

Međutim, ekipa Dragana Nikolića to nije dozvolila, ekspresno je uzvratila i opet stekla prednost.

„Momentum“ je bio na njihovoj strani, ali ih je pobede koštala katastrofalna četvrta četvrtina u kojoj su za prvih sedam minuta postigli samo četiri poena.

Zvezda je preko Džoa Reglenda i Stratosa Perperoglua došla do pet poena viška koju je, teškom mukom, zahvaljujući Reglendu uspela da sačuva. U poslednjem minutu je Aleksa Radanov iskoristio kiks Save Lešića, Marko Luković je na 14 sekundi do kraja pogodio trojku za -1, ali je u penal završnici bolji bio srpski šampion.

Šut za pobedu kluba iz Republike Srpske imali su Vuk Radivojević i Danilo Anđušić, ali bivši igrači Zvezde, odnosno Partizana, nisu bili precizni.

Iako desetkovana, bez standardnih Branka Lazića, Majka Cirbesa i Bilija Berona, Zvezda je uspela da preživi i 21 ofanzivni skok rivala, zadržavši učinak od 15 pobeda iz isto toliko utakmica.

Spomenuti Reglend je bio najefikasniji sa 18 poena i 7 asistencija, dok su ga pratili Davidovac i Odžo sa po 11 poena.

Na drugoj strani, Anđušić je predvodio Igokeu sa 15 poena, tri više od Adamovića, Lešić je postigao 11, a Radivojević 10.

Zvezda se odmah posle utakmice autobusom vraća u Beograd, a u utorak opet putuje u Španiju na gostovanje Valensiji u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa (sreda, 20.45).

B92

Be the first to comment on "DRAMA U LAKTAŠIMA: Desetkovana Zvezda na Reglendovim krilima do pobede nad Igokeom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*