CRNO-BELI NA VISINI ZADATKA: Renfro dirigovao, Marinković pogađao, Partizan pobedio Albu!

Košarkaši Partizana pobedili su Albu iz Berlina sa 78:66, u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Izabranici Andree Trinkijerija imali su sjajnu energiju na ovom meču i odbranom su došli do veoma važnog trijumfa.

Ovo je bila prva pobeda za crno-bele u Top 16 fazi i sada ponovo imaju lepe šanse da se nađu u plej-ofu drugog po rangu evropskog košarkaškog takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Vanja Marinković sa 14 poena, dok je odlično razigravao Aleks Renfro koji je meč završio sa 11 asistencija.

Goste je predvodio Hermanson sa 16 poena, dok je Luk Sikma postigao 10.

Posle dva odigrana meča sve četiri ekipe u grupi E imaju skor od jedne pobede i poraza.

Od starta meča igrale su se jako odbrane na obe strane. To je sve vodilo do teških šuteva, dosta promašaja i slobodnih bacanja.

Ovakva igra više je odgovorala Partizanu koji je brzo došao do dvocifrene prednosti. Ipak, utisak je da su crno-beli mogli više u prvom poluvremenu.

Ekipa italijanskog stručnjaka odbranila je dosta poseda, ali nije uspela mnogo da pretvori u koš. Zbog toga se na pauzu otišlo sa rezultatom 37:28. Tokom treće četvrtine crno-beli su uspeli da odbiju nalet Albe, međutim ne i da slome otpor gostiju.

Ekipa iz Berlina je stalno „disala za vratom“ crno-belima, ali koševima Džoka Lendejla i Bandže Sija u završnici meča Partizan je uspeo da dođe do velike prednosti. Na kraju utakmica je završena rezultatom 78:66.

B92

Be the first to comment on "CRNO-BELI NA VISINI ZADATKA: Renfro dirigovao, Marinković pogađao, Partizan pobedio Albu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*