PORAZ CRVENO-BELIH U MALAGI: Zvezda umalo napravila ogroman preokret protiv Unikahe!

FOTO: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u dramatičnoj završnici drugog kola Top 16 faze Evrokupa od Unikahe u Malagi 79:74.

U završnici na jedan posed i jedan napad, na kraju je presudilo – prvo poluvreme.

Unikaha je odigrala mnogo bolje u tom delu igre, Zvezda je „prodala“ mnogo lopti, u napadu često delovala pogubljeno, dok joj je u reketu „duvala promaja. Igrači domaćeg tima su to koristili i stvorili veliku razliku, pa gosti do kraja nisu imali dovoljno snage za potpuni preokret.

Bolji od ostalih u timu iz Malage bili su Matijas Lesor sa 16 poena i četiri skoka i Đorđi Šermadini sa 13 poena i još nekolicina igrača sa po deset poena.

U Zvezdi je svetla tačka bio Stratos Perperoglu koji je ubacio 23 poena, dobru rolu je imao Ognjen Dobrić sa 10.

Zvezda je prvi napad na meču organizovala obećavajuće. Maik Cirbes je otvorio „livadu“ Boriši Simaniću, ali je „četvorka“ crveno-belih promašila zicer na obruču.

To kao da je predodredilo kako će se meč dalje odvijati pa su zicere potom promašivali i Reglend i Cirbes, u napadu su prodavane lopte, a Unikaha je poenima Fernandesa sa linije penala posle osam i po minuta igre prvi put povela dvocifrenom razlikom 21:11.

Istovremeno, Španci su iznuđivali faulove dok su u reketu igrače Zvezde „terorisali“ Lesor i Šermadini, a prva deonica je završena 26:13. Da sve bude još gore, Cirbes se i povredio i nije se vraćao u igru do kraja utakmice.

Drugu četvrtinu obeležio je Stratos Perperoglu. Baš kada je Zvezdi počeo da preti potpuni potop, a crveno-beli gubili i skoro 20 razlike, Perperoglu je pogodio tri uzastopne trojke, a onda i koš uz faul da bi približio svoj tim na prihvatljivih -11 u 16. minutu igre.

Do kraja poluvremena Unikaha je uspela da odbije napad i da na pauzu ode sa +14, 51:37.

U nastavku je Unikaha ostala bez napadačkog ritma. Ruku na srce, Zvezdi je pomagalo i to što su igrači španskog tima promašili mnogo otvorenih šuteva, ali i što je Ognjen Dobrić uneo pravu dozu energije koja je bila potrebna timu Milana Tomića.

Kako je Perperoglu doprinosio u napadu, Dobrić je radio u odbrani pa je, kada se priključio i napadu kroz poene, gostujući tim počeo da topi prednost rivala.

Trojka, pa onda ukradena lopta i kontra za 2+1 bila je Dobrićev potpis u trećoj četvrtini kada je Zvezda prišla na 65:55. Uz manje varijacije, srpski tim se do polovine poslednje četvrtine održavao na minusu od desetak poena do trojke, a onda i slobodnih bacanja Čovića za 73:69.

Dobrić je potom trojkom primakao Zvezdu na poen zaostatka na minut do kraja, ali je u jednoj od poslednjih akcija Reglend ostao kratak na defanzivnom skoku, Haime Fernandes je uhvatio ofanzivni skok, dobio faul i sa linije penala rešio meč.

Zvezda i Unikaha sada imaju po jednu pobedu i poraz u Top 16 fazi u grupi u kojoj su još i Valensija i Limož.

B92

Be the first to comment on "PORAZ CRVENO-BELIH U MALAGI: Zvezda umalo napravila ogroman preokret protiv Unikahe!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*