HIČKOKOV ZAPLET U PIONIRU: Džok Lendejl neverovatnim košem u poslednjoj sekundi doneo Partizanu ogromnu pobedu nad Mornarom!

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar u dramatičnom meču 14. kola ABA lige u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Svašta se dešavalo u završnici utakmice, a junak pobede crno-belih je Džok Lendejl koji je iz odbojke pogodio u poslednjim desetinkama meča.

Tek koji sekund pre toga Antabija Voler je pogodio sa poludistance i, činilo se, time rešio pitanje pobeednika jer je Mornar poveo 73:72 na sekund do kraja.

Drenovac potom faulira Renfroa, Aleks pogađa jedno slobodno bacanje, a Lendejl samo dotiče loptu tek toliko da je skrene ka obruču za pobedu.

Najefikasniji je na kraju bio Aleks Renfro sa 18 poena i zlata vrednim trojkama koje su držale priključak Partizanu u poslednjoj, očajnoj četvrtini crno-belih.

Pratio ga je spomenuti Lendejl sa 12 poena, a po 11 su imali Stefan Janković i Aleksej Nikolić. Na drugoj strani se istakao Voler sa 24 poena, a Nikola Rebić je imao 12.

Crno-beli su odigrali solidno prvo i katastrofalno drugo poluvreme kada je Mornar zahvaljujući seriji poena i izgubljenim loptama Partizana uspeo da preokrene i dođe nadomak pobede.

Partizan je uspeo da se revanšira ekipi iz Bara za poraz u oktobru prošle godine kada je Mornar trijumfovao 97:94.

Aleksej Nikolić je do ove utakmice imao svega 17 odsto šuta za tri poena, ali se u prvoj četvrtini meča bar na nekoliko minuta pretvorio u Stefa Karija i pogodio tri od četiri šuta.

Domaći igrači su bili u dobrom šuterskom ritmu, a Nikolić je tri trojke ubacio za samo pet minuta i Partizan je vodio 14:8.

Od tog trenutka je popustio napad crno-belih, nekoliko lopti je izgubio novajlija Nikola Janković, koji se uopšte nije snašao na parketu i Mornar je održavao korak do kraja prve deonice koju je Partizan dobio sa 18:14.

Centar Đorđe Gagić je u tim trenucima malo „razmrdao“ ekipu Partizana, koja je dobro krenula drugu četvrtinu – poenima Gagića i trojkom Pejdža za 23:14.

Mornar je još jednom, nošen pogocima Volera i Grenta, uspeo da smanji zaostatak, ali se boljitak u igri domaćih video ulaskom Džoka Lendejla.

Stefan Jaković je u 16. minutu poentirao uz faul i vratio Partizanu +9, da bi Gagić sjajnom fintom i okretanjem Uroša Lukovića iz reketa doneo Partizanu i svih +11 pri rezultatu 36:25.

Gosti do poluvremena uspevaju da smanje razliku na 38:29, ali je Partizan imao kontrolu meča.

Ono što mu je falilo u prvom delu igre, Mornar je krenuo da nadoknađuje u trećoj četvrtini. Dve trojke, prvo Sane, a onda i Voler i Mornar je prišao samo dva poena za manje od minuta.

Renfro tada „gasi požar“ trojkom, a Partizan vraća razliku na onu iz prvog dela. Mornar je do kraja treće četvrtine postepeno „topio“ prednost domaćina, Mijović je iskoristio nekoliko slobodnih bacanja i Mornar je dva minuta pred kraj treće četvrtine prišao opet na dva razlike – 51:49.

Lendejl je u tim trenucima dvaput skočio u napadu, ali se videlo da Partizan nema baš nikakvu ideju kako da napade rešava pa su se nizali promašaji Nikolića i Marinkovića.

Barani u poslednjem minutu treće četvrtine uspevaju da izjednače posle koša Sanea uz faul, ali je Partizan za samo četiri sekunde, zahvaljujući kombinaciji Renfro – Lendejl uspeo da uđe u četvrtu sa minimalnom prednošću 55:53.

Četvrta četvrtina bila je tesna i napeta. Mnogo izgubljenih Partizana i samo četiri poena za šest, sedam minuta najčešće nisu recept za pobedu, a tako je izgledala završnica Partizana.

Mornar uspeva da preokrene na četiri minuta do kraja, a onda i poveća prednost koševima Volera, Lukovića i Rebića. Barani su napravili seriju 9:0 i poveli 66:59 i delovalo je da je to kraj za srpski tim.

Međutim, trojka Renfroa i poeni pod košem Renfroa i kontra Gagića za samo trideset sekundi vraćaju Partizanu egal na oko dva minuta do kraja.

Petom trojkom Renfro vraća prednost Partizanu 69:68, a onda je usledila završnica u kojoj su crno-beli nekako ipak uspeli da iščupaju pobedu.

Partizan sada ima osam pobeda i šest poraza, dok se Mornar nalazi u „donjem domu“ ABA lige sa pet pobeda i devet poraza.

B92

Be the first to comment on "HIČKOKOV ZAPLET U PIONIRU: Džok Lendejl neverovatnim košem u poslednjoj sekundi doneo Partizanu ogromnu pobedu nad Mornarom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*