TRIJUMF ZA KRAJ GODINE: Partizan posle šest godina slavio u Ljubljani i približio se Megi!

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpiju sa 72:66 u vrlo uzbudljivoj završnici meča 13. kola ABA lige u hali Stožice u Ljubljani.

Olimpija se sve do kraja držala u igri iako je Partizan imao i sedam poena prednosti u tvrdoj utakmici sa malim brojem poena.

U prvih nekoliko minuta utakmice bilo je više izgubljenih lopti i izvedenih slobodnih bacanja, nego pogodaka iz igre.

Sa samo dva koša iz igre, Olimpija je posle šest minuta imala isto toliko poena prednosti dok se Džok Lendejl mučio da uopšte sačuva loptu u napadima Partizana.

Australijanac je već do tog trenutka izgubio tri lopte (do kraja poluvremena čak pet), Olimpija je vodila 10:4, ali su se tada crno-beli „probudili“.

Renfro je ukrao loptu, Zagorac posle kontre pogodio jedan od dva penala, Partizan je uhvatio ofanzivni skok, a Pejdž posle finte pocepao mrežicu trojkom za 10:10.

Od tog trenutka i osmog minuta do kraja poluvremena igralo se poen za poen. Na kraju očajne prve četvrtine je bilo 15:15, dok je druga završena minimalnom prednošću Partizana 33:32.

Drugo poluvreme bilo je zanimljivije od prvog. Proradio je šut Slovenaca koji su počeli da pogađaju trojke, Marinković i Pejdž su uzvraćali spolja, a Lendejl je „proradio“ u reketu.

Renfro je uspevao da probija i razigrava, a Partizan je baš posle njegovih poena u 32. minutu došao do 57:51 što je bila najveća prednost gostiju na meču u tom trenutku.

Usledila je baražna paljba Špana i Lorbeka, a Olimpija je uspevala da se drži u igri sve do 34. minuta.

Tada se desio verovatno presudni trenutak koji je prelomio meč.

Begić je fauliran pri rezultatu 61:60 za Partizan, Olimpija je bila u naletu, a on je promašio oba slobodna bacanja.

Nakon toga je „proradio“ Lendejl koji je u dva napada dvaput poentirao, da bi posle slobodnih bacanja Renfroa u 37. minutu, Partizan imao maksimalnih +7 pri rezultatu 67:60.

Špan i Badžin su u završnici pokušali da dalekometnim hicima preokrenu, ali je tim Andree Trinkijerija uspeo da se odbrani i pobedi. Crno-beli su pobedom napredovali do petog mesta i sada imaju skor 7-6, dok je Olimpija deveta sa četiri pobede i osam proaza.

B92

Be the first to comment on "TRIJUMF ZA KRAJ GODINE: Partizan posle šest godina slavio u Ljubljani i približio se Megi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*